Slik kan du bruke «Logg på med Google» for å dele data trygt

Personvernet ditt er viktig. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan Google ivaretar personvernet ditt når du bruker «Logg på med Google» for å dele data med tredjeparter.

Med «Logg på med Google» kan du enkelt og sikkert bruke Google-kontoen din til å logge på tredjepartsapper og -tjenester. Tredjeparter er bedrifter eller utviklere som ikke er tilknyttet Google. Du bør bare dele dataene dine med tredjeparter du stoler på.

Husk at

• du får vite hvilke data Google deler med tredjeparten
  • «Logg på med Google» ikke deler data uten at du gir tillatelse til det
  • du når som helst kan slutte å bruke «Logg på med Google» til å logge på en tredjepartskonto
    • hvis du vil slette data og informasjon du har delt med en tredjepart, må du gå til den aktuelle tredjeparten
  • Google ikke deler passordet for Google-kontoen din med tredjeparter

Finn ut hvilke data som deles når du bruker «Logg på med Google»

Hvilke data deler Google?

Viktig: Passordet for Google-kontoen din deles ikke via «Logg på med Google».

Når du bruker «Logg på med Google» for å få tilgang til en tredjepartsapp eller -tjeneste, deler Google bare denne informasjonen som er knyttet til Google-kontoen din:

• navnet ditt
  • e-postadressen din
  • profilbildet ditt

Disse dataene deles bare etter at du har gitt tillatelse til det. Hvis du vil bruke «Logg på med Google», kan du ikke ekskludere noen av disse dataene.

Det kan hende at tredjeparter ber om tilgang til flere data i Google-kontoen din enn navnet, e-postadressen og profilbildet.

Finn ut mer om apper og tjenester som ber om tilgang til data i Google-kontoen din.

Slik bruker tredjeparter dataene dine

Viktig: Tredjepartsapper eller -tjenester kan bruke e-postadressen din, navnet ditt og profilbildet ditt på andre måter, som beskrevet i personvernreglene deres eller andre steder.

E-postadressen din kan brukes til å opprette eller logge på en tredjepartskonto. E-postadressen kan for eksempel brukes for å

• sjekke om du har en konto hos en tredjepart allerede
  • knytte sammen Google-kontoen din med en eksisterende tredjepartskonto
  • opprette en ny konto hos en tredjepart

Hvis du ikke har konto hos en tredjepartsapp eller -tjeneste allerede, kan tredjeparten opprette en med navnet og profilbildet ditt.

Hvilke data deler tredjeparter?

Når du bruker «Logg på med Google», får ikke Google tilgang til tredjepartskontoen.

Tips: Google bruker ikke informasjon eller aktivitet fra «Logg på med Google» i annonser eller andre Google-produkter.

Hvor lenge deles dataene dine?

Hvor lenge en tredjepart beholder dataene dine, avhenger av tredjepartens retningslinjer for oppbevaring av data. Du kan finne ut mer om hvordan en tredjepart bruker dataene dine, i tredjepartens personvernregler og vilkår for bruk. Du kan finne disse dokumentene

• i appen, i tjenesten eller på nettstedet til tredjeparten
  • nederst på samtykkeskjermen den første gangen du logger på appen med «Logg på med Google»
    Samtykkeskjerm for å tillate pålogging via Google

Hvis du har gitt samtykke allerede, kan tredjepartstjenester hente grunnleggende informasjon fra profilen din (navnet, e-postadressen og profilbildet) når du bruker «Logg på med Google». Du kan oppdatere innstillingene for «Logg på med Google» i Sikkerhet-delen av Google-kontoen din. Når du har opphevet samtykket, kan du ikke bruke «Logg på med Google» med den aktuelle appen eller tjenesten lenger.

Hvis du opphever samtykket, kan ikke tredjepartsapper og -nettsteder lese, dele eller videresende eventuelle oppdateringer eller endringer i den grunnleggende informasjonen i profilen din (navnet, e-postadressen og profilbildet). Data du har delt allerede, blir ikke fjernet. Du må kanskje be tredjeparten om å slette dataene de har allerede.

Slik bidrar Google til å beskytte de tilknyttede kontoene dine

For å beskytte Google-kontoen din bidrar sikkerhetsteknologien vår til å oppdage mistenkelige hendelser. Når du knytter Google-kontoen din til apper eller tjenester som bruker funksjonen for kontobeskyttelse, kan vi varsle dem om eventuelle mistenkelige hendelser vi oppdager. På den måten kan tredjepartsapper og -tjenester bruke Googles sikkerhetsteknologi til å beskytte deg på nettet.

Finn ut mer om hvordan kontobeskyttelse fungerer.

Administrer apper og tjenester der du bruker «Logg på med Google»

Du kan se eller endre tilgangen tredjeparter har til Google-kontoen din og Google-tjenestene du bruker.

Gå gjennom apper der du bruker «Logg på med Google»

I Google-kontoen din kan du sjekke i hvilke apper og tjenester du bruker «Logg på med Google».

Tips: Du kan gå gjennom eller endre tilgangen for tredjepartsapper eller -tjenester ved å velge navnet på apper eller tjenester i listen.

Se appene og tjenestene dine

Slutt å dele dataene dine

Du kan fjerne tilgangen tredjepartsapper eller -tjenester har til Google-kontoen din. Hvis du opphever samtykket, får ikke tredjepartsapper og -tjenester tilgang til oppdateringer eller endringer i dataene dine. Data du har delt allerede, blir ikke fjernet.

1. Sørg for at du er logget på Google-kontoen din.
  2. Gå gjennom appene og tjenestene der du bruker «Logg på med Google».
  3. Velg tredjepartsappen eller -tjenesten.
  4. Under «Slik hjelper Google deg med å logge på {appnavn}» velger du Se detaljer og så Slutt å bruke Logg på med Google.

Tips: Tredjepartsappen eller -tjenesten kan beholde informasjonen du oppga da du logget på med Google-kontoen din, selv om du fjerner tilgangen. Du må kanskje be tredjeparten om å slette dataene de har allerede.

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.