Hoe je je gegevens beveiligd kunt delen via Inloggen met Google

Je privacy is belangrijk. In dit artikel lees je hoe Google je privacy beschermt als je Inloggen met Google gebruikt om gegevens te delen met derden.

Met Inloggen met Google kun je met je Google-account makkelijk en beveiligd inloggen bij apps en services van derden. Derden zijn andere bedrijven of ontwikkelaars dan Google. Deel je gegevens alleen met derden die je vertrouwt.

Houd hier rekening mee:

• Je wordt geïnformeerd over de gegevens die Google deelt met derden.
  • Inloggen met Google deelt je gegevens niet zonder jouw toestemming.
  • Je kunt altijd stoppen met het gebruik van Inloggen met Google om in te loggen bij een account van derden.
    • Als je de gegevens en informatie wilt verwijderen die je met derden hebt gedeeld, moet dat via de site van die derden.
  • Google deelt het wachtwoord van je Google-account niet met derden.

Meer informatie over welke gegevens worden gedeeld als je Inloggen met Google gebruikt

Welke gegevens Google deelt

Belangrijk: Inloggen met Google deelt het wachtwoord van je Google-account niet.

Als je Inloggen met Google gebruikt voor toegang tot een app of service van derden, deelt Google alleen de volgende informatie die is gekoppeld aan je Google-account:

• Je naam
  • Je e-mailadres
  • Je profielfoto

Deze gegevens worden pas gedeeld als je daar toestemming voor hebt gegeven. Als je Inloggen met Google wilt gebruiken, kun je geen van deze gegevens uitsluiten.

Derden kunnen ook toegang vragen tot andere gegevens van je Google-account, naast je naam, e-mailadres en profielfoto.

Meer informatie over apps en services die toegang vragen tot gegevens van je Google-account

Hoe derden je gegevens gebruiken

Belangrijk: Apps of services van derden kunnen je e-mailadres, naam en profielfoto op andere manieren gebruiken, zoals beschreven in hun privacybeleid of ergens anders.

Je e-mailadres kan worden gebruikt om een account van derden te maken of daarop in te loggen. Je e-mailadres kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het volgende:

• Checken of je al een account bij een derde hebt gemaakt.
  • Je Google-account koppelen aan een bestaand account van derden.
  • Een nieuw account bij de derde maken.

Als je nog geen account hebt bij een app of service van derden, kan de derde je naam en profielfoto gebruiken om een account te maken.

Welke gegevens derden delen

Als je Inloggen met Google gebruikt, krijgt Google geen toegang tot je account van derden.

Tip: Google gebruikt informatie of activiteit van Inloggen met Google niet voor advertenties of andere Google-producten.

Hoelang je gegevens worden gedeeld

Hoelang derden je gegevens bewaren, hangt af van hun bewaarbeleid voor gegevens. Ga naar het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van derden voor meer informatie over hoe ze je gegevens gebruiken. Je vindt deze documenten:

• In de app of service of op de website van de derde
  • Onderaan het toestemmingsscherm als je voor het eerst inlogt bij de app via Inloggen met Google
    Toestemmingsscherm Toestaan dat Google je inlogt

Als je al eerder toestemming hebt gegeven, kan een service van derden je basisprofielgegevens (naam, e-mailadres, profielfoto) ophalen als je Inloggen met Google gebruikt. Je kunt je voorkeuren voor Inloggen met Google updaten in het gedeelte Beveiliging van je Google-account. Nadat je je toestemming hebt ingetrokken, kun je Inloggen met Google niet meer gebruiken in de app of service.

Als je de toestemming intrekt, hebben sites en apps van derden geen toegang meer tot updates of wijzigingen in je basisprofielgegevens (naam, e-mailadres, profielfoto) en kunnen ze deze niet (opnieuw) delen. Gegevens die je al hebt gedeeld, worden niet verwijderd. Je moet de derde misschien vragen de gegevens te verwijderen die deze al heeft.

Hoe Google je gekoppelde accounts beschermt

Onze beveiligingstechnologie spoort verdachte gebeurtenissen op om je Google-account te beveiligen. Als je je Google-account koppelt aan apps of services die meedoen aan Cross-accountbeveiliging, kunnen we ze op de hoogte stellen van verdachte gebeurtenissen die we waarnemen. Op die manier kunnen apps en services van derden de beveiligingstechnologie van Google gebruiken om je online beter te beschermen.

Meer informatie over hoe Cross-accountbeveiliging werkt

Apps en services beheren waarvoor je Inloggen met Google gebruikt

Je kunt checken of wijzigen welke toegang derden hebben tot je Google-account en de Google-services die je gebruikt.

Checken voor welke apps je Inloggen met Google gebruikt

In je Google-account kun je vinden welke apps en services je gebruikt met Inloggen met Google.

Tip: Als je de toegang van een app of service van derden wilt checken of wijzigen, selecteer je de naam van de app of service in de lijst.

Je apps en services bekijken

Je gegevens niet meer delen

Je kunt de toegang van een app of service van derden tot je Google-account intrekken. Als je de toestemming intrekt, hebben apps en services van derden geen toegang meer tot updates of wijzigingen van je gegevens. Gegevens die je al hebt gedeeld, worden niet verwijderd.

1. Zorg dat je bent ingelogd op je Google-account.
  2. Check welke apps en services je gebruikt met Inloggen met Google.
  3. Kies je app of service van derden.
  4. Ga naar Hoe Google je helpt in te loggen bij {app-naam} en selecteer Details bekijken en dan Inloggen met Google niet meer gebruiken.

Tip: Als je de toegang intrekt, kan de app of service van derden nog wel informatie bewaren die je hebt opgegeven toen je inlogde met je Google-account. Je moet derden misschien vragen de gegevens te verwijderen die deze al hebben.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.