Åtkomst blockerad: App från tredje part använder en OAuth-metod som inte stöds

Google har säkra sätt för användare att logga in och dela data i Google-kontot med appar från tredje part. Begäranden om inloggning med Google blockeras från appar med mindre säkra auktoriseringsmetoder för att skydda ditt konto. Sådana appar är mer sårbara för nätfiske och stöld av appens identitet.

Läs mer om hur din data delas med appar från tredje part

Appen skickade en ogiltig begäran

Om appen har blockerats för att den använder en auktoriseringsmetod som inte stöds kanske du omdirigeras till en Fel 400-sida där det står Åtkomst blockerad: Appen skickade en ogiltig begäran.

Vad kan jag göra åt det här felet?

Om du inte använder den senaste versionen av appen uppdaterar du den till den senaste versionen och försöker igen.

• Om operativsystemet som appen är installerad på är inaktuellt uppdaterar du det till den senaste versionen.

Du kan även kontakta apputvecklaren och be dem att uppdatera appen till säkrare auktoriseringsmetoder.

Så här hittar du utvecklarens kontaktuppgifter:

1. Öppna appen från tredje part.
  2. Starta flödet Logga in med Google.
  3. På samtyckesskärmen Logga in med Google klickar du på appens namn för att visa utvecklarens kontaktadress.

Information för apputvecklare

Om din app använder IP-metoden Loopback för OAuth-klienttyperna iOS, Android och Chrome-appen eller Out-Of-Band-metoden för alla klienttyper måste du migrera till en säkrare alternativ metod. Detaljerade anvisningar finns i migreringsguiden för OOB-flöden (Out-Of-Band) och migreringsguiden för Loopback-IP-flöden.