Hantera ditt rykte på nätet

Det har blivit allt vanligare att personliga uppgifter dyker upp på webben. Dina vänner kanske nämner dig i ett socialt nätverk eller taggar dig i bilder online. Ditt namn kan också nämnas i blogginlägg eller artiklar.

Om någon vill veta mer om dig är chansen stor att de först av allt söker på Google. Här kan du läsa mer om hur du hanterar ditt rykte på webben och kontrollerar vilken information som visas om dig i Googles sökresultat:

1. Sök efter dig själv

Sök efter ditt namn på Google och ta reda på vilken information som visas om dig.

2. Skapa ett Google-konto

Om du har ett Google-konto kan du hantera uppgifterna som visas för andra i Googles tjänster. Det kan till exempel vara personuppgifter, kontaktuppgifter och annan information om dig själv.

3. Ta bort oönskat innehåll och tillhörande sökresultat

Det kan hända att du hittar personliga uppgifter som du vill ta bort från webben, till exempel ditt telefonnummer eller olämpliga bilder. Då måste du först ta reda på om det är du eller någon annan som kontrollerar innehållet. Om det oönskade innehållet finns på en webbplats eller sida som du inte kontrollerar följer du våra tips om hur du tar bort personliga uppgifter från Google.

true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.