Administrering av omdømmet ditt på nettet

I dagens samfunn dukker stadig flere personopplysninger opp på nettet. Hvis for eksempel noen av vennene dine nevner deg ved navn i et sosialt nettverk eller merker deg på et bilde på nettet, kan navnet ditt dukke opp i blogger eller nettartikler.

Google-søk er ofte det første stedet folk går til for å lete etter informasjon som er lagt ut om andre. Her har du noen tips til hvordan du kan administrere omdømmet ditt på nettet og kontrollere hva andre ser når de søker etter deg på Google:

1. Søk etter deg selv

Søk på navnet ditt for å finne ut hva slags informasjon som dukker opp.

2. Opprett en Google-konto

Når du har en Google-konto, kan du administrere hvilken informasjon andre ser om deg på Googles tjenester – for eksempel biografien og kontaktinformasjonen din.

3. Fjern uønsket innhold og tilknyttede søkeresultater

Hvis du finner innhold på nettet, for eksempel telefonnummeret ditt eller upassende bilder av deg, som du ikke vil at skal vises på nettet, må du først avgjøre om det er du eller noen andre som kontrollerer innholdet. Hvis det uønskede innholdet ligger på et nettsted eller en side du ikke kontrollerer, kan du følge tipsene våre for fjerning av personopplysninger fra Google.

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.