Del Google-dataene dine med tredjepartsapper eller -tjenester

Google hjelper deg med å dele noen av Google-kontodataene dine med tredjepartsapper og -tjenester på en sikker måte.

Dette skjer når du gir tredjepartsapper eller -tjenester tilgang til Google-kontoen din:

• Google informerer deg om hva slags data du kan dele med tredjepartsapper.
  • Google deler ikke dataene dine uten samtykke fra deg.
  • Du kan når som helst slutte å dele Google-kontodataene dine med en tredjepartskonto.
  • Google ikke deler passordet til Google-kontoen din med tredjepartsapper.

Om dataene som deles når du gir tilgang til Google-kontoen din

Hvilke data deler Google?

Før du velger å gi tilgang til Google-kontoen din, hjelper vi deg med å forstå hvilke data tredjepartsappen har bedt om.

Du kan sjekke

• Google-tjenestene tredjeparten har bedt om tilgang til
  • nivået av datatilgang tredjeparten har, og hva den kan gjøre med Google-dataene dine
Google-produkter med sensitiv info

Tredjepartsapper kan be om tilgang til data du anser som personlige eller sensitive. Eksempler på Google-produkter som kan inneholde sensitiv info:

• Gmail: E-postene dine kan inneholde navnene på kontaktene dine, den private korrespondansen din eller sensitive dokumenter.
  • Foto: Google Foto-albumene dine kan inneholde bilder du helst ikke vil dele eller gjøre synlige for andre, for eksempel bilder av familien din eller kopier av offisielle dokumenter.
    • Noen bilder blir automatisk merket med dato og sted.
  • Disk: Google Disk kan inneholde sensitive filer du har lastet opp, for eksempel
    • personlige bilder
    • medisinske journaler
    • regnskap
    • offisielle rapporter
    • presentasjoner
  • Kalender: Google Kalender kan inneholde viktig informasjon om den daglige rutinen din og private aktiviteter, for eksempel steder, gjester og beskrivelser av avtaler eller møter.
  • Kontakter: Google-kontaktene dine kan inneholde navn, telefonnumre, adresser og kontaktinformasjon til folk du kjenner.

Tips: Hvis du deler dokumenter med andre, kan tredjepartsapper og -tjenester finne navnene og e-postadressene deres.

Hvilke data kan tredjepartsapper eller -tjenester dele?

Når du gir en tredjepartsapp tilgang til Google-kontoen din, får ikke Google tilgang til kontoen din i tredjepartsappen eller -tjenesten.

Når du gir Google tilgang til bestemte data i tredjepartskontoen, er delingstypen forskjellig fra når du gir delvis tilgang til Google-kontoen din. Finn ut mer om Google-kontotilknytning.

Hvor lenge kan tredjepartsapper eller -tjenester beholde dataene dine?

Hvor lenge dataene dine lagres av en tredjepartsapp, avhenger av oppbevaringsreglene for appen. For å finne ut mer om hvordan tredjepartsapper eller -tjenester bruker dataene dine, gå til personvernreglene og vilkårene deres for bruk. Du finner denne informasjonen i tredjepartsappen eller på nettstedet til tredjeparten.

Før du gir tilgang til Google-kontodataene dine

Når du gir tredjepartsapper eller -tjenester tilgang til Google-kontoen din, kan de lese, endre, slette eller dele sensitiv info.

For å finne ut hvordan tredjepartsapper eller -tjenester bruker dataene dine, og hvordan de beskytter dem, kan du lese personvernreglene og sikkerhetserklæringen for tredjepartsappen eller -tjenesten.

Før du gir en tredjepartsapp eller -tjeneste tilgang til Google-kontoen din, bør du vurdere disse faktorene:

• Sikkerhet: Hvis tjeneren til tredjepartsappen blir utsatt for sikkerhetsbrudd, kan uautoriserte personer få tilgang til dataene dine. Når du gir tredjepartsapper eller -tjenester tilgang til Google-kontoen din, kan de kopiere og lagre dataene dine på sine egne tjenere. Siden Google ikke kan beskytte dataene på tjenerne til en annen bedrift, kan dataene dine være utsatt for større datasikkerhets- og personvernrisikoer.
  • Databruk: Tredjepartsappen kan misbruke eller dele dataene dine på upassende måter.
  • Sletting av data: Du kan muligens ikke slette dataene dine raskt eller automatisk fra tjenerne deres, siden dette avhenger av tredjepartsappen. Det kan også være vanskelig å slette kontoen du opprettet i tredjepartsappen eller -tjenesten.
  • Endringer i retningslinjene: Det kan hende du ikke får varsler direkte fra tredjepartsapper eller -tjenester om endringer i retningslinjene og praksisene deres.
  • Datatilgang: Personer tilknyttet tredjepartsapper kan ha tilgang til Google-kontodataene du har delt med dem.

Viktig: For å sikre at du er komfortabel med tilgangen til dataene dine, bør du lese personvernreglene til tredjeparten.

Om ubekreftede apper

Tredjepartsapper som ber om tilgang til den sensitive informasjonen din, er kanskje ikke gjennomgått av Google for overholdelse av Googles retningslinjer for datasikkerhet. Hvis en tredjepartsapp for eksempel fremdeles er under utvikling eller ikke er allment tilgjengelig, er den kanskje ikke gjennomgått av Google.

Hvis du får en advarsel om at en app er ubekreftet, bør du ikke dele dataene dine med mindre du stoler på apputvikleren.

Hvorfor er noen apper ubekreftede?

Apper kan være ubekreftede fordi

• utvikleren fremdeles tester appen
  • appen er intern og begrenset til en bestemt organisasjon

Upålitelige utviklere kan prøve å bruke ubekreftede apper til skadelige formål, for eksempel å installere uønsket programvare eller stjele personopplysninger. Du bør bare dele dataene dine hvis du er sikker på at du stoler på apputvikleren.

Administrer tredjepartsapper og -tjenester som har tilgang til Google-kontoen din

Du kan når som helst gjennomgå eller endre tredjepartstilgangen for Google-kontoen din.

Tips: Du kan gjennomgå eller endre tilgangen for tredjepartsapper eller -tjenester ved å velge navnet på apper eller tjenester i listen.

Se appene og tjenestene dine