Del dine Google-data med en tredjepartsapp eller -tjeneste

Google hjælper dig med at dele nogle af dataene på din Google-konto med tredjepartsapps og -tjenester på sikker vis.

Når du giver tredjepartsapps eller -tjenester adgang til din Google-konto:

• Informerer Google dig om, hvilke typer data du kan dele med tredjepartsapps.
  • Deler Google ikke dine data uden din tilladelse.
  • Kan du til enhver tid stoppe med at dele dataene på din Google-konto med en tredjepartskonto.
  • Deler Google ikke adgangskoden til din Google-konto med tredjepartsapps.

Om de data, der deles, når du giver adgang til din Google-konto

Data, som Google deler

Inden du beslutter at give adgang til din Google-konto, hjælper vi dig med at forstå, hvilke data tredjepartsappen har anmodet om.

Du kan gennemgå:

• De Google-tjenester, som tredjeparten har anmodet om adgang til.
  • Det niveau af dataadgang, som tredjeparten har, og hvilke handlinger tredjeparten kan udføre med dine Google-data.
Google-produkter med følsomme oplysninger

Tredjepartsapps kan anmode om adgang til data, du betragter som personlige eller følsomme. Eksempler på Google-produkter, der kan indeholde følsomme oplysninger, omfatter:

• Gmail: Dine mails kan indeholde navnene på dine kontakter, din private kommunikation eller følsomme dokumenter.
  • Fotos: Dine album i Google Fotos kan have billeder, som du helst ikke vil dele med eller gøre synlige for andre, f.eks. billeder af din familie eller kopier af officielle dokumenter.
    • Nogle billeder tagges automatisk med en dato og en lokation.
  • Drev: Dit Google Drev indeholder muligvis følsomme filer, du har uploadet, f.eks.:
    • Personlige billeder
    • Patientjournaler
    • Regnskaber
    • Officielle rapporter
    • Præsentationer
  • Kalender: Din Google Kalender kan indeholde vigtige oplysninger om din daglige rutine og private begivenheder som f.eks. steder, gæster og beskrivelser af aftaler eller møder.
  • Kontakter: Google Kontakter kan indeholde navne, telefonnumre, adresser og andre kontaktoplysninger på personer, du kender.

Tip! Hvis du deler dokumenter med andre, kan tredjepartsapps og -tjenester finde deres navne og mailadresser.

Data, som tredjepartsapps eller -tjenester kan dele

Når du giver en tredjepartsapp adgang til din Google-konto, får Google ikke adgang til din konto i tredjepartsappen eller -tjenesten.

Når du giver Google adgang til visse data på tredjepartskontoen, deles data på en anderledes måde, end når du giver delvis adgang til din Google-konto. Få flere oplysninger om tilknytning af Google-konti.

Så længe kan en tredjepartsapp eller -tjeneste gemme dine data

Hvor længe en tredjepartsapp gemmer dine data, afhænger af tredjepartens opbevaringspolitik. Du kan få flere oplysninger om, hvordan en tredjepartsapp eller -tjeneste bruger dine data, ved at læse appens eller tjenestens privatlivspolitik og servicevilkår. Du kan muligvis finde disse oplysninger i tredjepartens app eller på tredjepartens website.

Før du giver adgang til dataene på din Google-konto

Når du giver en tredjepartsapp eller -tjeneste adgang til din Google-konto, kan tredjeparten læse, redigere, slette eller dele følsomme oplysninger.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan en tredjepartsapp eller -tjeneste bruger dine data, og hvordan tredjeparten beskytter dataene, ved at læse tredjepartsappens eller -tjenestens privatlivspolitik og sikkerhedserklæringer.

Inden du giver en tredjepartsapp eller -tjeneste adgang til din Google-konto, skal du tænke over følgende:

• Sikkerhed: Hvis tredjepartsappens server bliver hacket, kan uautoriserede personer få adgang til dine data. Når du giver en tredjepartsapp eller -tjeneste adgang til din Google-konto, kan tredjeparten kopiere og gemme dine data på sine egne servere. Da Google ikke kan beskytte dataene på en anden virksomheds servere, kan dine data være mere sårbare i forhold til datasikkerhed og privatliv.
  • Dataforbrug: Tredjepartsappen kan misbruge eller dele dine data på en upassende måde.
  • Sletning af data: Du kan muligvis ikke hurtigt eller automatisk slette dine data fra tredjepartens servere, da dette afhænger af tredjepartsappen. Det kan også være vanskeligt at slette den konto, du har oprettet i tredjepartsappen eller -tjenesten.
  • Politikændringer: Du får muligvis ikke notifikationer direkte fra tredjepartsappen eller -tjenesten om ændringer af tredjepartsappens politikker og procedurer.
  • Datasynlighed: En tredjepartsapp kan have personer, der har adgang til og kigger på data på din Google-konto, som du har delt med tredjeparten.

Vigtigt! Læs tredjepartens privatlivspolitik for at sikre, at du er tryg ved at give adgang til dine data.

Om apps, der ikke er verificeret

Tredjepartsapps, der anmoder om adgang til dine følsomme oplysninger, er muligvis ikke blevet gennemgået af Google og overholder muligvis ikke Googles politikker for datasikkerhed. Hvis en tredjepartsapp f.eks. stadig er under udvikling eller ikke er tilgængelig for alle, er den muligvis ikke blevet gennemgået af Google.

Hvis du modtager en advarsel om, at en app ikke er verificeret, bør du ikke dele dine data, medmindre du har tillid til appudvikleren.

Hvorfor nogle apps ikke er verificeret

Hvis en app ikke er verificeret, kan det skyldes følgende:

• Udvikleren tester stadig appen.
  • Appen er intern og begrænset til en bestemt organisation.

Utroværdige udviklere kan forsøge at bruge apps, der ikke er verificeret, til skadelige formål, f.eks. at installere uønsket software eller stjæle personlige oplysninger. Del kun dine data, hvis du har tillid til appudvikleren.

Administrer tredjepartsapps og -tjenester, som har adgang til din Google-konto

Du kan til enhver tid gennemgå eller ændre tredjeparters adgang til din Google-konto.

Tip! Hvis du vil gennemgå eller ændre adgangen for en tredjepartsapp eller -tjeneste, skal du vælge tredjepartens navn på listen.

Se dine apps og tjenester