Logga in med reservkoder

Om du inte kan logga in på Google-kontot med din vanliga tvåstegsverifiering kan du använda en reservkod för det andra steget. Skapa reservkoder som du kan använda om du blir av med telefonen, byter telefonnummer eller av någon annan anledning inte kan få koder via sms, samtal eller Google Authenticator.

Obs!

• Kontrollera att tvåstegsverifiering är aktiverat om du vill använda reservkoder.
  • När du har använt en reservkod till att logga in blir koden inaktiv.
  • Du kan när som helst skaffa en ny uppsättning med tio reservkoder. När du skapar en ny uppsättning koder inaktiveras den gamla uppsättningen automatiskt.
  • Dela inte reservkoderna med någon. Google frågar aldrig efter en reservkod, förutom vid inloggningen.

Skapa och visa en uppsättning reservkoder

Om du vill förvara reservkoderna på ett säkert ställe, till exempel där du förvarar ditt pass eller andra viktiga dokument, kan du skriva ut en kopia av dem.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Säkerhet till vänster.
  3. Klicka på Tvåstegsverifiering under Så här loggar du in på Google. Du kan behöva logga in.
  4. Klicka på Fortsätt under Reservkoder.
  5. Nu kan du göra följande:
    • Hämta reservkoder: Klicka på Hämta reservkoder för att lägga till reservkoder.
    • Skapa en ny uppsättning reservkoder och inaktivera tidigare koder: Klicka på Uppdatera för att skapa nya koder.
    • Radera reservkoder: Klicka på Radera Radera för att radera och automatiskt inaktivera dina reservkoder.
    • Ladda ned reservkoder: Klicka på Ladda ned koder .
    • Skriva ut reservkoder: Klicka på Skriv ut .

Tips!

• Om du får slut på koder, tappar bort koderna eller tror att någon har stulit dem kan du skapa en ny uppsättning reservkoder. Du kan skapa en ny uppsättning koder genom att klicka på Uppdatera .
  • När du skapar nya koder inaktiveras den gamla uppsättningen automatiskt.

Hitta en förlorad säkerhetskod

Sök efter Backup-codes-användarnamn.txt med ditt användarnamn på datgorn. Om ditt användarnamn är google123 söker du till exempel efter Backup-codes-google123.txt. Koderna måste vara nedladdade på datorn för att det här ska fungera.

Logga in med en reservkod

1. Hitta reservkoderna.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Klicka på Testa ett annat sätt.
  4. Klicka på Ange en av dina reservkoder (åtta siffror).
  5. Ange en av dina oanvända reservkoder.
Tips: Eftersom varje kod bara kan användas en gång kan det vara en bra idé att markera dem som du redan har använt.
true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.