Logg på med reservekoder

Hvis du ikke kan logge på Google-kontoen din med den vanlige totrinnsbekreftelsen, kan du bruke en reservekode for det andre trinnet. Opprett reservekoder du kan bruke i tilfelle du mister telefonen, endrer telefonnummeret ditt eller av andre grunner ikke kan motta koder via tekstmeldinger, anrop eller Google Autentisering.

Viktig:

• For å bruke reservekoder, sørg for at totrinnsbekreftelse er på.
  • Når du har logget på med en reservekode, blir den koden inaktiv.
  • Du kan når som helst få et nytt sett med ti reservekoder. Når du oppretter et nytt sett med koder, blir det gamle settet automatisk inaktivt.
  • Ikke del reservekodene dine med noen. Google ber aldri om reservekoder utenom ved pålogging.

Opprett og se et sett med reservekoder

Du kan skrive ut en kopi av reservekodene dine for å oppbevare dem på et trygt sted, for eksempel der du oppbevarer passet ditt eller andre viktige dokumenter.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Sikkerhet til venstre.
  3. Klikk på Totrinnsbekreftelse under «Slik logger du på Google». Du må kanskje logge på.
  4. Klikk på Fortsett under «Reservekoder».
  5. Herfra kan du
    • motta reservekoder: For å legge til reservekoder, klikk på Motta reservekoder
    • opprette et nytt sett med reservekoder og deaktivere gamle reservekoder: For å opprette nye koder, klikk på Last inn på nytt .
    • slette reservekoder: For å slette reservekoder og deaktivere dem automatisk, klikk på Slett Slett.
    • laste ned reservekodene dine: Klikk på Last ned kodene .
    • skrive ut reservekodene: Klikk på Skriv ut .

Tips:

• Hvis du mister eller går tom for koder, eller hvis du tror at reservekodene dine er stjålet, kan du opprette et nytt sett. For å opprette et nytt kodesett, klikk på Last inn på nytt .
  • Når du oppretter nye koder, blir det gamle settet automatisk inaktivt.

Finn reservekoden du har mistet

Søk på datamaskinen etter Backup-codes-brukernavn.txt med brukernavnet ditt. Hvis brukernavnet ditt for eksempel er google123, søker du etter Backup-codes-google123.txt. Kodene må være lastet ned på datamaskinen for at dette skal fungere.

Logg på med en reservekode

1. Finn reservekodene dine.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Klikk på Prøv en annen måte.
  4. Klikk på Skriv inn en av de åttesifrede reservekodene.
  5. Skriv inn en av de ubrukte reservekodene.
Tips: Siden hver enkelt kode bare kan brukes én gang, kan du merke koden som brukt.
true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.