Logg på med reservekoder

Hvis du mister telefonen din eller av annen grunn ikke kan motta koder via tekstmeldinger, anrop eller Google Autentisering, kan du bruke reservekoder for å logge på Google-kontoen din.

Viktig:

• Når du logger på med en reservekode, blir koden inaktiv.
  • Du kan når som helst få et nytt sett med ti reservekoder. Når du oppretter et nytt sett med koder, blir det gamle settet automatisk inaktivt.
  • For å bruke reservekoder må totrinnsbekreftelse være på.

Opprett og se et sett med reservekoder

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Totrinnsbekreftelse under «Google-pålogging». Du må kanskje logge på.
  4. Klikk på Fortsett under «Reservekoder».
  5. Herfra kan du
    • motta reservekoder: For å legge til reservekoder, klikk på Motta reservekoder
    • opprette et nytt sett med reservekoder og deaktivere gamle reservekoder: For å opprette nye koder, klikk på Last inn på nytt
    • slette reservekoder: For å slette reservekoder og deaktivere dem automatisk, klikk på Slett Slett
    • laste ned reservekodene dine: Klikk på Last ned kodene
    • skrive ut reservekodene: Klikk på Skriv ut

Tips:

• Hvis du tror at reservekodene dine er stjålet, eller hvis du går tom for koder, bør du opprette et nytt sett. For å opprette et nytt kodesett, klikk på Last inn på nytt .
  • Når du oppretter nye koder, blir det gamle settet automatisk inaktivt.

Finn reservekoden du har mistet

Søk etter «Backup-codes-brukernavn.txt», med brukernavnet ditt, på datamaskinen. Hvis brukernavnet ditt for eksempel er google123, søker du etter: Backup-codes-google123.txt. Kodene må være lastet ned på datamaskinen for at dette skal fungere.

Logg på med en reservekode

1. Finn reservekodene dine.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Klikk på Prøv en annen måte.
  4. Klikk på Skriv inn en av de åttesifrede reservekodene.
  5. Skriv inn en av de ubrukte reservekodene.
Tips: Siden hver enkelt kode bare kan brukes én gang, kan du merke koden som brukt.