Inloggen met back-upcodes

Als je niet met je gebruikelijke verificatie in 2 stappen kunt inloggen op je Google-account, kun je voor de 2e stap een back-upcode gebruiken. Maak back-upcodes die je kunt gebruiken als je je telefoon kwijtraakt, je telefoonnummer verandert of om een andere reden geen codes kunt krijgen via sms, gesprek of Google Authenticator.

Belangrijk:

• Als je back-upcodes wilt gebruiken, zorg je dat verificatie in 2 stappen aanstaat.
  • Nadat je een back-upcode hebt gebruikt om in te loggen, wordt die code inactief.
  • Je kunt een nieuwe set van 10 back-upcodes krijgen wanneer je maar wilt. Als je een nieuwe set codes maakt, wordt de oude set automatisch inactief.
  • Deel je back-upcodes met niemand. Google vraagt alleen bij het inloggen om een back-upcode, niet op andere momenten.

Een set back-upcodes maken en bekijken

Als je je back-upcodes ergens veilig wilt bewaren, zoals bij je paspoort of andere belangrijke documenten, kun je er een kopie van afdrukken.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Beveiliging.
  3. Klik onder Inloggen bij Google op Verificatie in 2 stappen. Je moet misschien inloggen.
  4. Klik onder Back-upcodes op Doorgaan .
  5. Je kunt nu het volgende doen:
    • Back-upcodes opvragen: Als je back-upcodes wilt toevoegen, klik je op Back-upcodes verkrijgen.
    • Een nieuwe set back-upcodes maken en de oude codes deactiveren: Klik op Vernieuwen om nieuwe codes te maken.
    • Je back-upcodes verwijderen: Klik op Verwijderen Verwijderen om je back-upcodes te verwijderen en automatisch te deactiveren.
    • Je back-upcodes downloaden: Klik op Codes downloaden .
    • Je back-upcodes afdrukken: Klik op Afdrukken .

Tips:

• Als je je codes kwijtraakt of als ze op zijn, of als je denkt dat je back-upcodes zijn gestolen, kun je een nieuwe set maken. Wil je een nieuwe set codes maken, klik dan op Vernieuwen .
  • Als je nieuwe codes maakt, wordt de oude set automatisch inactief.

Uw kwijtgeraakte back-upcode zoeken

Zoek op je computer naar Backup-codes-gebruikersnaam.txt met je gebruikersnaam. Als je gebruikersnaam bijvoorbeeld google123 is, zoek je naar: Backup-codes-google123.txt. Je moet hiervoor eerst de codes naar je computer hebben gedownload.

Inloggen met een back-upcode

1. Zoek je back-upcodes.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Klik op Probeer het op een andere manier.
  4. Klik op Een van je back-upcodes van acht cijfers opgeven.
  5. Geef een van je niet-gebruikte back-upcodes op.
Tip: Aangezien elke code slechts één keer kan worden gebruikt, kunt u de code markeren als gebruikt.
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.