Inloggen met back-upcodes

Basisprincipes van back-upcodes

Als u uw telefoon kwijtraakt of om een andere reden geen codes via sms, telefoontje of Google Authenticator kunt ontvangen, kunt u back-upcodes gebruiken om in te loggen. Volg de onderstaande instructies om back-upcodes te genereren. U kunt deze codes ook gebruiken om in te loggen als u uw beveiligingssleutel niet bij u heeft.

U ontvangt de codes in sets van tien en u kunt op elk gewenst moment een nieuwe set genereren, waarna de oude set automatisch inactief wordt. Verder geldt dat, nadat u een back-upcode heeft gebruikt om in te loggen, deze code inactief wordt.

We raden u aan uw codes te bewaren op een locatie waar u andere belangrijke items bewaart. Net als de codes op uw telefoon, zijn back-upcodes alleen waardevol voor een ander als deze persoon er ook in slaagt uw wachtwoord in handen te krijgen.

Een set back-upcodes maken en weergeven

Een nieuwe set back-upcodes maken:

1. Log in op uw account op https://myaccount.google.com/security/signinoptions/two-step-verification.
  2. Zoek het gedeelte Back-upcodes.
  3. Klik op Instellen of Codes weergeven.
  4. Als u de huidige set back-upcodes wilt gebruiken, kunt u de codes afdrukken of downloaden. Als u vermoedt dat deze set codes is gestolen of dat u het merendeel van de back-upcodes heeft gebruikt, kunt u een nieuwe set genereren door te klikken op Nieuwe codes genereren.

Opmerking: Kunt u de gedownloade back-upcodes niet vinden? Zoek op uw computer naar 'Backup-codes-gebruikersnaam.txt' met uw gebruikersnaam. Als uw gebruikersnaam bijvoorbeeld 'google123' is, zoekt u dus naar 'Backup-codes-google123.txt'.

Inloggen

1. Zoek uw back-upcodes.
  2. Ga naar de inlogpagina van de Google-service die u wilt gebruiken (bijvoorbeeld Gmail).
  3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
  4. Wanneer u om uw verificatiecode wordt gevraagd, klikt u op Probeer een andere manier om in te loggen.
  5. Klik op Een van uw back-upcodes van acht cijfers gebruiken.
  6. Geef uw back-upcode op.
  7. Optioneel: aangezien elke code slechts één keer kan worden gebruikt, kunt u de code markeren als gebruikt.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.