Inloggen met back-upcodes

Basisprincipes van back-upcodes

Als u uw telefoons kwijtraakt of anderszins geen codes kunt ontvangen per sms, telefoontje of Google Authenticator, kunt u back-upcodes gebruiken om in te loggen. Deze codes zijn beschikbaar op de overzichtspagina voor Google Accounts en u heeft ze ontvangen aan het einde van het instellen van authenticatie in twee stappen.

U ontvangt de codes in sets van tien en u kunt op elk gewenst moment een nieuwe set genereren, waarna de oude set automatisch inactief wordt. Verder geldt dat, nadat u een back-upcode heeft gebruikt om in te loggen, deze code inactief wordt.

We raden u aan uw codes te bewaren op een locatie waar u andere belangrijke items bewaart. Net als de codes op uw telefoon, zijn back-upcodes alleen waardevol voor een ander als deze persoon er ook in slaagt uw wachtwoord in handen te krijgen.

Een set back-upcodes maken en weergeven

Een nieuwe set back-upcodes maken:

1. Log in op uw account op https://www.google.com/accounts/SmsAuthConfig.
  2. Zoek het gedeelte 'Afdrukbare back-upcodes'.
  3. Klik op Codes weergeven/genereren.
  4. Als u de huidige set back-upcodes wilt gebruiken, kunt u de codes afdrukken of downloaden. Als u vermoedt dat deze set codes is gestolen of dat u het merendeel van de back-upcodes heeft gebruikt, kunt u een nieuwe set genereren door te klikken op Nieuwe codes genereren.
Kunt u de back-upcodes niet vinden die u heeft gedownload? Zoek op uw computer naar 'Backup-codes-gebruikersnaam.txt' met uw gebruikersnaam. Als uw gebruikersnaam 'google123' is, zoekt u dus naar 'Backup-codes-google123.txt'.

Inloggen

1. Zoek uw back-upcodes.
  2. Ga naar de inlogpagina van de Google-service die u wilt gebruiken (bijvoorbeeld Gmail).
  3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
  4. Geef uw back-upcode op in het vak naast het telefoonpictogram, waar u normaal gesproken uw verificatiecode opgeeft.
  5. Optioneel: aangezien elke code slechts één keer kan worden gebruikt, kunt u de code markeren als gebruikt.