Inloggen met back-upcodes

Basisprincipes van back-upcodes

Als u uw telefoon kwijtraakt of om een andere reden geen codes via sms, telefoontje of Google Authenticator kunt ontvangen, kunt u back-upcodes gebruiken om in te loggen. Deze codes zijn beschikbaar op de pagina met uw accountoverzicht en zijn voor het eerst aangeboden aan het einde van het instellen van authenticatie in twee stappen. U kunt deze codes ook gebruiken om in te loggen als u uw beveiligingssleutel niet bij u heeft.

U ontvangt de codes in sets van tien en u kunt op elk gewenst moment een nieuwe set genereren, waarna de oude set automatisch inactief wordt. Verder geldt dat, nadat u een back-upcode heeft gebruikt om in te loggen, deze code inactief wordt.

We raden u aan uw codes te bewaren op een locatie waar u andere belangrijke items bewaart. Net als de codes op uw telefoon, zijn back-upcodes alleen waardevol voor een ander als deze persoon er ook in slaagt uw wachtwoord in handen te krijgen.

Een set back-upcodes maken en weergeven

Een nieuwe set back-upcodes maken:

1. Log in op uw account op https://www.google.com/accounts/SmsAuthConfig.
  2. Zoek het gedeelte 'Afdrukbare back-upcodes'.
  3. Klik op Codes weergeven/genereren.
  4. Als u de huidige set back-upcodes wilt gebruiken, kunt u de codes afdrukken of downloaden. Als u vermoedt dat deze set codes is gestolen of dat u het merendeel van de back-upcodes heeft gebruikt, kunt u een nieuwe set genereren door te klikken op Nieuwe codes genereren.
Kunt u de back-upcodes niet vinden die u heeft gedownload? Zoek op uw computer naar 'Backup-codes-gebruikersnaam.txt' met uw gebruikersnaam. Als uw gebruikersnaam 'google123' is, zoekt u dus naar 'Backup-codes-google123.txt'.

Inloggen

1. Zoek uw back-upcodes.
  2. Ga naar de inlogpagina van de Google-service die u wilt gebruiken (bijvoorbeeld Gmail).
  3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
  4. Geef uw back-upcode op in het vak naast het telefoonpictogram, waar u normaal gesproken uw verificatiecode opgeeft.
  5. Optioneel: aangezien elke code slechts één keer kan worden gebruikt, kunt u de code markeren als gebruikt.