Iniciar la sessió amb codis de seguretat

Si perdeu el telèfon o no podeu obtenir codis mitjançant un missatge de text, una trucada de veu o Google Authenticator, podeu utilitzar codis de seguretat per iniciar la sessió. Si no teniu la clau de seguretat, també podeu utilitzar aquests codis per iniciar la sessió.

• Els codis de seguretat quedaran inactius després d'utilitzar-los per iniciar la sessió.
  • Podeu generar un conjunt nou de 10 codis quan vulgueu. Un cop el genereu, el conjunt anterior quedarà inactiu automàticament.

Crear i consultar un conjunt de codis de seguretat

1. Aneu al vostre Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació de l'esquerra, feu clic a Seguretat.
  3. A "Inici de sessió a Google", feu clic a Verificació en dos passos.
  4. A "Codis de seguretat", feu clic a Configuració o Mostra els codis. Els podeu imprimir o baixar.

Per poder consultar la secció "Codis de seguretat", cal activar la verificació en dos passos i completar el procés de configuració. Si l'opció "Fes servir el telèfon per iniciar la sessió" està activada, haureu de desactivar-la per poder activar la verificació en dos passos.

Si creieu que us han sostret els codis de seguretat o si us en quedeu sense, seleccioneu Genera codis nous. El conjunt anterior de codis de seguretat quedarà inactiu automàticament.

Trobar un codi de seguretat perdut

Cerqueu a l'ordinador el fitxer Backup-codes-nomusuari.txt que incorpori el vostre nom d'usuari. Per exemple, si el vostre nom d'usuari és google123, cerqueu Backup-codes-google123.txt. Per poder-ho fer, haureu d'haver baixat prèviament els codis a l'ordinador.

Iniciar la sessió amb un codi de seguretat

1. Cerqueu els vostres codis de seguretat.
  2. Inicieu la sessió a Gmail o en un altre servei de Google.
  3. Introduïu el nom d'usuari i la contrasenya.
  4. Quan se us demani el codi de verificació, feu clic a Més opcions.
  5. Seleccioneu Introdueix un dels codis de seguretat de vuit dígits.
  6. Introduïu el vostre codi de seguretat.
Consell: com que cada codi només es pot fer servir una vegada, us recomanem que el marqueu com a utilitzat.