Varakoodeilla sisäänkirjautuminen

Jos et voi kirjautua Google-tilillesi tavallisella kaksivaiheisella vahvistuksella, voit käyttää toisena vaiheena varakoodia. Luo varakoodeja, joita voit käyttää siltä varalta, että kadotat puhelimesi, vaihdat puhelinnumerosi tai et muusta syystä voi vastaanottaa koodeja tekstiviestillä, puhelimitse tai Google Authenticatorin kautta.

Tärkeää:

• Varmista, että kaksivaiheinen vahvistus on päällä, jotta voit käyttää varakoodeja.
  • Kun olet käyttänyt varakoodia sisäänkirjautumiseen, koodi poistuu käytöstä.
  • Voit saada uuden 10 varakoodin sarjan aina halutessasi. Kun luot uusia koodeja, vanhat poistuvat automaattisesti käytöstä.
  • Älä jaa varakoodejasi kenellekään. Google ei koskaan pyydä varakoodia muuten kuin sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Varakoodisarjan luominen ja näyttäminen

Voit tulostaa kopion varakoodeista ja säilyttää sitä turvallisessa paikassa, esimerkiksi passin tai muiden tärkeiden asiakirjojen kanssa.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta Suojaus.
  3. Valitse "Miten kirjaudut Googleen" ‐kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Valitse Varakoodit-kohdasta Jatka .
  5. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Varakoodien hankkiminen: Jos haluat lisätä varakoodeja, valitse Hanki varakoodit.
    • Uuden varakoodisarjan luominen ja vanhojen poistaminen: Jos haluat luoda uusia koodeja, valitse Päivitä .
    • Varakoodien poistaminen: Jos haluat poistaa varakoodit ja poistaa ne käytöstä automaattisesti, valitse Poista Poista.
    • Varakoodien lataaminen: Valitse Lataa koodit .
    • Varakoodien tulostaminen: Valitse Tulosta .

Vinkkejä:

• Jos koodit katoavat tai loppuvat tai jos uskot, että ne on varastettu, voit luoda niitä lisää. Jos haluat luoda uuden koodisarjan, valitse Päivitä .
  • Kun luot uusia koodeja, vanhat poistuvat automaattisesti käytöstä.

Kadonneen varakoodin etsiminen

Tee tietokoneella haku "Backup-codes-username.txt", jossa "username" on korvattu käyttäjätunnuksellasi. Jos käyttäjätunnus on esimerkiksi google123, tee haku "Backup-codes-google123.txt". Tämä toimii vain tietokoneelle ladattujen koodien kanssa.

Varakoodilla sisäänkirjautuminen

1. Hae varakoodit.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse Kokeile toista tapaa.
  4. Valitse Käytä yhtä kahdeksannumeroista varakoodia.
  5. Lisää yksi käyttämätön varakoodi.
Vinkki: Kutakin koodia voi käyttää vain kerran, joten suosittelemme merkitsemään koodin käytetyksi.