Logg på med reservekoder

Hvis du mister telefonen din eller ellers ikke kan motta koder via tekstmeldinger, taleanrop eller Google Autentisering, kan du bruke reservekoder for å logge på. Hvis du ikke har sikkerhetsnøkkelen din, kan du også bruke disse kodene for å logge på.

• Etter at du har brukt en reservekode for å logge på, blir den inaktiv.
  • Du kan når som helst generere et nytt sett med ti koder. Etter at du har opprettet et nytt sett, blir det gamle settet med reservekoder automatisk inaktivt.

Opprett og se et sett med reservekoder

1. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Meny Menyog så Innstillinger og så kontoen din og så Administrer Google-kontoen din. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  3. Trykk på Sikkerhet øverst.
  4. Trykk på Totrinnsbekreftelse under «Google-pålogging».
  5. Under «Reservekoder» velger du Konfigurer eller Vis koder. Du kan skrive ut eller laste ned kodene.

Tips: Skriv ut en kopi av reservekodene dine og oppbevar dem på et trygt sted.

Hvis du tror at reservekodene dine er stjålet, eller hvis det begynner å bli få igjen, kan du velge Motta nye koder. Det gamle settet med reservekoder blir automatisk inaktivt.

Finn reservekoden du har mistet

Søk etter Backup-codes-brukernavn.txt, med brukernavnet ditt, på iOS-enheten. Hvis brukernavnet ditt for eksempel er google123, søker du etter: Backup-codes-google123.txt. Kodene må være lastet ned på enheten for at dette skal fungere.

Logg på med en reservekode

1. Finn reservekodene dine.
  2. Logg på Gmail eller en annen Google-tjeneste.
  3. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt.
  4. Når du blir bedt om å oppgi bekreftelseskoden din, trykker du på Flere alternativer.
  5. Velg Skriv inn en av de åttesifrede reservekodene.
  6. Skriv inn reservekoden.
Tips: Siden hver enkelt kode bare kan brukes én gang, kan du merke koden som brukt.