Je zoekgeschiedenis beheren in Workspace

Google Workspace is een reeks productiviteitsproducten en omvat:

• Gmail
  • Agenda
  • Drive
  • Documenten
  • Spreadsheets
  • Presentaties
  • Meet
  • Sites
  • En meer

Als de Google Workspace-zoekgeschiedenis aanstaat, worden je zoekopdrachten in Gmail en Drive opgeslagen in je Google-account. Voor bestaande gebruikers worden eerdere zoekopdrachten in Google Workspace-services die zijn opgeslagen in Web- en app-activiteit, automatisch overgezet naar de Google Workspace-zoekgeschiedenis als deze beschikbaar is. In de toekomst voegen we misschien de mogelijkheid toe om met de Google Workspace-zoekgeschiedenis te zoeken in meer Google Workspace-services dan Gmail en Drive.

Over de Google Workspace-zoekgeschiedenis

• Met de Google Workspace-zoekgeschiedenis kunnen gebruikers sneller en makkelijker hun content vinden als ze Google Workspace-producten gebruiken met gepersonaliseerde zoekresultaten.
  • Je zoekgeschiedenis in Google Workspace-producten is beschikbaar via de instelling Google Workspace-zoekgeschiedenis waarnaar wordt gekoppeld via Andere Google-activiteit op de pagina Mijn activiteit.
  • Google gebruikt je gegevens in de kernservices van Google Workspace nooit voor advertentiedoeleinden.

Tip: Als je in Europa woont, staat de Google Workspace-zoekgeschiedenis standaard uit.

Google Workspace-zoekgeschiedenis aan- of uitzetten

1. Ga in je Google-account naar Google Workspace-zoekgeschiedenis.
  2. Zet Google Workspace-zoekgeschiedenis aan of uit.

Als je Google Workspace-zoekgeschiedenis uitzet, worden je eerdere gegevens niet verwijderd.

Tip: Sommige browsers en apparaten hebben misschien meer instellingen die van invloed zijn op hoe activiteit wordt opgeslagen.

Google Workspace-zoekgeschiedenis vinden of verwijderen

Ga naar Google Workspace-zoekgeschiedenis om je Google Workspace-zoekgeschiedenis te vinden en te verwijderen.

Meer informatie over hoe je je activiteit verwijdert

Tip: Zoekopdrachten die je hebt uitgevoerd in de mobiele Gmail- en Google Chat-apps, worden afzonderlijk opgeslagen en moeten vanuit die apps worden verwijderd.

Google Workspace-zoekgeschiedenis automatisch verwijderen

Je Google Workspace-zoekgeschiedenis wordt standaard na 18 maanden verwijderd. Je kunt een verwijderingsperiode instellen van 3, 18, 36 maanden of nooit. Zo wijzig je hoelang je zoekgeschiedenis wordt opgeslagen:

1. Ga in je Google-account naar Activiteitsopties voor Google Workspace-zoekgeschiedenis.
  2. Klik op Automatisch verwijderen.
  3. Selecteer hoelang je je activiteit wilt bewaren.
  4. Klik op Volgende en dan Bevestigen.

Tip: Bepaalde activiteit kan eerder verlopen dan de periode die je hebt gekozen.