Hoe Cross-accountbeveiliging je account kan helpen beveiligen

Onze beveiligingstechnologie stelt verdachte gebeurtenissen vast zodat je je Google-account beter kunt beschermen. Met Cross-accountbeveiliging kunnen we beveiligingsmeldingen over verdachte gebeurtenissen delen met apps en services die je aan je Google-account hebt gekoppeld. Op die manier kunnen apps en services van derden de Google-functie voor het vaststellen van verdachte gebeurtenissen gebruiken om je online te beschermen.

Hoe Cross-accountbeveiliging werkt

Welke apps en services beveiligingsmeldingen van Google krijgen

Als je beveiligingsmeldingen van Google wilt krijgen, moet een app of service van derden aan de volgende vereisten voldoen:

Wanneer beveiligingsmeldingen worden gestuurd

Beveiligingsmeldingen worden gestuurd als er een gevoelige gebeurtenis plaatsvindt in je Google-account. Voorbeelden van gevoelige gebeurtenissen:

• Je account wordt gehackt
  • Je account wordt opgeschort of gedeactiveerd
  • Je account wordt uitgelogd van je apparaten of browsers
Hoe beveiligingsmeldingen worden gebruikt

Beveiligingsmeldingen kunnen door Google en deelnemende apps en services voor het volgende worden gebruikt:

• Verdachte activiteit in je account beter herkennen
  • Je uitloggen van de deelnemende app of service om je account te beveiligen

Cross-accountbeveiliging beheren

Vinden welke apps en services deelnemen
  1. Ga naar de pagina Je koppelingen met apps en services van derden.
    • Je moet misschien inloggen.
  2. Selecteer een app of service om na te gaan of die deelneemt aan Cross-accountbeveiliging.
    • Als de app of service de badge voor Cross-accountbeveiliging Pictogram voor cross-accountbeveiliging heeft, neemt deze deel aan Cross-accountbeveiliging.
Accounttoegang intrekken

Als je een app of service van derden die deelneemt aan Cross-accountbeveiliging niet meer wilt gebruiken, kun je de toegang tot je account intrekken.

Nadat je de toegang voor een app of service van derden hebt ingetrokken, gebeurt het volgende:

• Er wordt in de app een laatste melding getoond dat de verbinding is verbroken.
  • De app krijgt geen beveiligingsrapporten meer voor je Google-account.