Je Google-account gebruiken om in te loggen bij andere apps of services

Je kunt je Google-account gebruiken om in te loggen bij apps en services van derden. Je hoeft geen afzonderlijke gebruikersnamen en wachtwoorden voor elk account te onthouden.

Apps en services van derden worden gemaakt door andere bedrijven of ontwikkelaars dan Google.

1. Ga naar een app of service die je vertrouwt.
  2. Tik op de inlogpagina op Inloggen met Google, Aanmelden met Google of Deelnemen met Google.

Je moet alleen toestemming geven als je de app of service vertrouwt.De app of service kan je ook automatisch inloggen als je deze weer gebruikt.

Niet meer inloggen met Google

1. Open op je Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Beveiliging.
  3. Tik op Inloggen met Google onder Inloggen op andere sites.
  4. Tik op de app of service die je wilt verwijderen en dan Toegang intrekken.

Belangrijk: Als je accounttoegang intrekt voor een app of service van derden, kunnen de gegevens worden bewaard die je hebt opgegeven toen:

• je inlogde met je Google-account,
  • je extra toegang tot je Google-account verleende aan de app of service.

Verbeterde beveiliging voor accounts die aan Google zijn gekoppeld

Onze beveiligingstechnologie stelt verdachte gebeurtenissen vast zodat je je Google-account beter kunt beschermen. Met Cross-accountbeveiliging kunnen we beveiligingsmeldingen over verdachte gebeurtenissen delen met apps en services die je aan je Google-account hebt gekoppeld. Op die manier kunnen apps en services van derden de Google-functie voor het vaststellen van verdachte gebeurtenissen gebruiken om je online te beschermen.

Hoe Cross-accountbeveiliging werkt

Welke apps en services beveiligingsmeldingen van Google krijgen

Voor beveiligingsmeldingen van Google moet een app of service aan het volgende voldoen:

1. De app of site moet deelnemen aan Cross-accountbeveiliging.
  2. De app of site moet zijn gekoppeld aan je Google-account. Als een app of service aan je Google-account is gekoppeld, heb je een van deze acties uitgevoerd:
Wanneer beveiligingsmeldingen worden gestuurd

Beveiligingsmeldingen worden gestuurd als er een gevoelige gebeurtenis plaatsvindt in je Google-account. Voorbeelden van gevoelige gebeurtenissen:

• Je account wordt gehackt
  • Je account wordt opgeschort of uitgeschakeld
  • Je account wordt uitgelogd van je apparaten of browsers
Hoe beveiligingsmeldingen worden gebruikt

Beveiligingsmeldingen kunnen door Google en deelnemende apps en services voor het volgende worden gebruikt:

• Verdachte activiteit in je account beter herkennen
  • Je uitloggen van de deelnemende app of service om je account te beveiligen

Cross-accountbeveiliging beheren

De deelnemende apps en services bekijken
  1. Open op je Android-telefoon of -tablet de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account.
  2. Tik bovenaan op Beveiliging.
  3. Scroll omlaag naar 'Inloggen op andere sites' en tik op Inloggen met Google.
  4. Zoek onder 'Apps van derden met accounttoegang' naar apps of services met de badge voor Cross-accountbeveiliging Pictogram voor cross-accountbeveiliging. Deze badge betekent dat een app of service deelneemt aan Cross-accountbeveiliging.
Accounttoegang van deelnemende apps of services intrekken

Als je een app of service die deelneemt aan Cross-accountbeveiliging niet meer wilt gebruiken, kun je de toegang tot je account intrekken.

Dit gebeurt er als je de toegang van een deelnemende app of service intrekt:

• Je krijgt een laatste melding te zien dat de verbinding is verbroken.
  • De app of service krijgt geen beveiligingsmeldingen meer voor je Google-account.