De afbeelding, naam en andere informatie in je Google-account wijzigen

Andere mensen die Google gebruiken, hebben toegang tot je naam, je profielfoto en andere basisinformatie. Je kunt bepalen wat anderen over jou te zien krijgen in Google-services.

Belangrijk: Als je je Google-naam of -profielfoto wijzigt, wordt je YouTube-naam of -profielfoto niet gewijzigd. Ga naar Je kanaalbranding beheren voor meer informatie.

Meer informatie over de basisinformatie van je YouTube-kanaal

Je profielfoto toevoegen of wijzigen

1. Log in op je Google-account.
  2. Klik onder Persoonlijke informatie op Foto.
  3. Upload een foto vanaf je computer of kies een van je foto's op Google Foto's.
  4. Draai je foto en snijd deze zo nodig bij.
    • Hieronder vind je stappen om je foto bij te snijden met ondersteunende technologie.
  5. Klik linksonder op Opslaan als profielfoto.

Je foto bijsnijden met ondersteunende technologie of een toetsenbord

Je foto bijsnijden vanuit een hoek

1. Navigeer om de hoek van de foto te selecteren.
  2. Gebruik de pijltoetsen om de foto bij te snijden.

Het hele bijsnijdvierkant verplaatsen

1. Navigeer om het hele bijsnijdvierkant te selecteren.
  2. Gebruik de pijltoetsen om de positie van het bijsnijdvierkant aan te passen.

Je naam bewerken

Je kunt je naam zo vaak wijzigen als je wilt.

1. Log in op je Google-account.
  2. Klik onder Persoonlijke informatie op Naam en dan Bewerken Bewerken.
  3. Volg de stappen op het scherm.
Tip: Bekijk waar je naam zichtbaar is.

Een oude naam aanpassen die nog steeds wordt getoond

Nadat je de naam hebt gewijzigd, wis je het cachegeheugen en de cookies. Als je het cachegeheugen en de cookies wist, wordt je naam misschien niet in elk product geüpdatet. In eerdere Chat-gesprekken waarin je wordt genoemd, staat misschien je oude naam.

Belangrijk: Als je de cookies wist, word je misschien uitgelogd van niet-Google-sites.

Persoonlijke informatie wijzigen

Je kunt persoonlijke informatie (zoals je geboortedatum en geslacht) bewerken. Je kunt ook de e-mailadressen en telefoonnummers in je account wijzigen.
  1. Log in op je Google-account.
  2. Klik onder Persoonlijke informatie op de informatie die je wilt wijzigen.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Meer informatie

Naam

Je kunt je naam zo vaak wijzigen als je wilt.

Bijnaam

Als je je bijnaam wilt toevoegen, updaten of verwijderen, ga je naar Over mij of account.google.com. Volg deze instructies voor account.google.com:

1. Klik op Persoonlijke informatie.
  2. Klik rechts van je naam op en dan.
  3. Klik naast Bijnaam op Bewerken Bewerken.
Geboortedatum

Als je je geboortedatum hebt toegevoegd aan je account, kun je deze niet verwijderen. Je kunt de geboortedatum wel bewerken en kiezen wie deze mag zien.

Belangrijk: Google kan je geboortedatum gebruiken voor accountbeveiliging en personalisatie in Google-services.

Wie je geboortedatum mag zien

We delen je geboortedatum niet automatisch met andere mensen die Google-services gebruiken. Zo bepaal je wie je geboortedatum mag zien:

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Persoonlijke informatie.
  3. Klik onder Algemene informatie op Geboortedatum.
  4. Voer je geboortedatum in als je dit nog niet hebt gedaan.
  5. Selecteer onder Kiezen wie je geboortedatum mag zien de optie Alleen jij of Iedereen.

Je verjaardag uitlichten

Als je Kiezen wie je geboortedatum mag zien instelt op Iedereen (of Je organisatie, indien van toepassing), kun je Google je verjaardag laten uitlichten. Google kan je profielfoto bijvoorbeeld versieren rond je verjaardag op plaatsen waar deze wordt getoond. Anderen kunnen je verjaardag en verjaardagshoogtepunten zien als ze met je communiceren of door jou gemaakte content in bepaalde Google-services bekijken.

Als je niet wilt dat je verjaardag zichtbaar is, stel je Kiezen wie je geboortedatum mag zien in op Alleen jij. Google licht je verjaardag dan niet uit. Google versiert je profielfoto nog steeds op sommige plaatsen, maar alleen jij kunt dit zien.

Tip: Als je verjaardag niet rond de juiste datum wordt uitgelicht, check je in je profiel of je geboortedatum klopt. Als je verjaardag op een andere datum voor anderen wordt uitgelicht, hebben ze de datum misschien verkeerd ingevoerd in hun Google-contacten.

Enkele manieren waarop Google je geboortedatum gebruikt

Google kan je geboortedatum gebruiken voor het volgende:

Gender

In het gedeelte Gender van je Google-account kun je kiezen uit een aantal opties. Je kunt het volgende doen:

• Je gender opgeven
  • Ervoor kiezen om je gender niet te specificeren
  • Een aangepast gender toevoegen en kiezen hoe Google naar jou moet verwijzen

Wie je gender mag zien

Standaard wordt je gender niet gedeeld met andere gebruikers van Google-services. Ga naar het gedeelte Over mij van je Google-account om te beheren wie je gender mag zien.

Hoe Google je gender gebruikt

We gebruiken het gender dat je hebt ingesteld om Google-services persoonlijker te maken. Als je je gender opgeeft, kunnen we het volgende doen:

• Berichten en andere naar jou verwijzende tekst personaliseren. Mensen die kunnen zien wat je gender is, zien bijvoorbeeld naar jou verwijzende tekst zoals 'Stuur hem een bericht' of 'In haar kringen'.
  • Relevantere, meer toegespitste content tonen waarin je mogelijk bent geïnteresseerd, zoals advertenties.

Als je je gender niet opgeeft, verwijzen we naar jou met genderneutrale termen, zoals 'Stuur deze persoon een bericht'.

Andere informatie wijzigen

Je wachtwoord wijzigen
  1. Open je Google-account. Je moet misschien inloggen.
  2. Ga naar het gedeelte Beveiliging en selecteer Inloggen bij Google.
  3. Selecteer Wachtwoord. Log opnieuw in als dit wordt gevraagd.
  4. Volg de stappen op het scherm. Meer informatie over hoe je een sterk wachtwoord instelt

Meer informatie over online beveiliging en veiligheid

Beheren wat anderen over je te zien krijgen

Ga naar het gedeelte Over mij van je Google-account om te bepalen welke informatie mensen in Google-services over jou kunnen zien.

Meer informatie over wat je kunt wijzigen en hoe je dit doet

Je tijdzone wijzigen

Als je op reis bent, kun je afspraken zien in de tijdzone van je huidige locatie.

Meer informatie over hoe je je tijdzone wijzigt in Google Agenda

Gerelateerde bronnen

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.