Je persoonlijke informatie beschermen met verificatie in 2 stappen

Google activeert binnenkort verificatie in 2 stappen voor veel accounts. Met een 2e stap kun je snel en makkelijk inloggen en is je Google-account veel beter beveiligd.

Hoe verificatie in 2 stappen werkt nadat dit is geactiveerd

Houd je telefoon bij de hand als je inlogt.

Nadat je je wachtwoord hebt opgegeven, voer je een 2e stap uit op je telefoon. Je kunt op een inlogprompt tikken die Google naar je telefoon stuurt. Je kunt ook een code invoeren die je per sms krijgt. (Je provider kan hiervoor kosten in rekening brengen.) Zo kan Google bevestigen dat jij het bent die inlogt.

Je hoeft niet vaker in te loggen dan nu. Je logt alleen in als je een nieuw apparaat gebruikt of als Google moet controleren of jij het echt bent.

Hoe verificatie in 2 stappen je persoonlijke informatie beschermt

De persoonlijke informatie in online accounts is waardevol voor hackers. Diefstal van wachtwoorden is de meest voorkomende manier waarop accounts worden gehackt.

Zo komt het vaak voor dat mensen via misleidende berichten of namaaksites in de val worden gelokt om hun wachtwoord te delen. Deze scams om wachtwoorden te stelen komen veel voor en soms zijn zelfs experts hier slachtoffer van.

Als je inlogt met zowel een wachtwoord als 2e stap op je telefoon, word je beter beschermd tegen scams die wachtwoorden proberen te bemachtigen. Zelfs als iemand je wachtwoord online achterhaalt, heeft hij of zij geen beschikking tot je telefoon.

Antwoorden op veelgestelde vragen over verificatie in 2 stappen

Wanneer wordt verificatie in 2 stappen geactiveerd?

Je krijgt 7 dagen voordat deze wijziging wordt ingevoerd een e-mail of melding.

Hoelang duurt het om in te loggen met verificatie in 2 stappen?

Met verificatie in 2 stappen voeg je één extra stap toe, maar dit duurt meestal niet lang.

Je gebruikt verificatie in 2 stappen mogelijk al voor sommige van je andere online accounts.

Kan ik andere back-ups toevoegen om in te loggen?

Deze typen back-ups zijn alleen beschikbaar nadat verificatie in 2 stappen is geactiveerd.

Back-upcodes opslaan of afdrukken

Als je je telefoon niet kunt gebruiken, kun je met back-upcodes weer toegang tot je account krijgen. Je kunt back-upcodes downloaden naar een apparaat of afdrukken en op een veilige plaats bewaren.

Ontvang codes van een app

Je kunt codes ontvangen om in te loggen op je account, zelfs als je geen sms'jes kunt ontvangen. Ontdek hoe je de Google Authenticator-app installeert om codes op je telefoon te ontvangen.

Stel een beveiligingssleutel in

Beveiligingssleutels zijn een van de veiligste tweede stappen die je met je Google-account kunt gebruiken. Meer informatie over het gebruik van een beveiligingssleutel.

Hoe werkt verificatie in 2 stappen als ik mijn telefoon niet bij me heb?

Als je je telefoon kwijtraakt of niet bij je hebt, kan Google je herstelmailadres gebruiken om je te helpen met inloggen.

Zorg ervoor dat je herstelgegevens volledig en up-to-date zijn.

Kan ik verificatie in 2 stappen uitzetten?

Momenteel kun je verificatie in 2stappen uitzetten nadat de functie automatisch is geactiveerd, maar als je inlogt met alleen een wachtwoord, is je account veel minder goed beschermd.

Binnenkort is verificatie in 2 stappen vereist voor de meeste Google-accounts.