Wachtwoorden en codes gebruikt met authenticatie in twee stappen

Er zijn een aantal verschillen tussen traditionele wachtwoorden, zoals het wachtwoord dat u gebruikt om in te loggen op uw Google-account, en de verificatiecodes en app-wachtwoorden die u gebruikt voor authenticatie in twee stappen.

Traditioneel wachtwoord

• Dit wordt gemaakt wanneer u zich voor het eerst aanmeldt voor een Google-account of uw wachtwoord wijzigt.
  • Het is een door u gekozen combinatie van letters, cijfers en tekens.
  • U moet uw traditionele wachtwoord onthouden.
  • Als u uw traditionele wachtwoord bent vergeten, kunt u dit resetten met uw herstelopties, zoals uw e-mailadres of telefoonnummer voor back-up.

Codes voor authenticatie in twee stappen

Verificatiecodes
  • Deze codes worden verzonden naar uw telefoon via sms of een spraakbericht, of worden gegenereerd door de Google Authenticator-app.
  • Ze zijn zes tot acht cijfers lang (bijvoorbeeld: 012345).
  • U hoeft uw verificatiecode niet te onthouden, omdat u een nieuwe verificatiecode ontvangt elke keer dat u er een nodig heeft.
  • Elke keer dat u inlogt, heeft u een verificatiecode nodig, tenzij u een computer heeft gemarkeerd als 'vertrouwd'.
  • Genereer de back-upcodes van tevoren en gebruik ze als u geen toegang heeft tot uw telefoon.
  • Als u een Android-apparaat heeft, kunt u ook codes genereren via Google Instellingen, zelfs als uw apparaat offline is.
Back-upcodes
  • U kunt back-upcodes genereren op de pagina Authenticatie in twee stappen. Wanneer u om een back-upoptie wordt gevraagd, selecteert u Andere back-upoptie gebruiken. U kunt de codes hier afdrukken of downloaden.
  • Deze codes zijn acht cijfers lang (bijvoorbeeld: 1234 8765).
  • Download de backup-codes of druk ze af en bewaar ze op een veilige plek.
  • U heeft een back-upcode nodig wanneer u inlogt zonder uw telefoon of om een andere reden geen codes kunt ontvangen via sms, een spraakbericht of Google Authenticator.
  • Als u vermoedt dat uw set codes is gestolen of dat u het merendeel van de back-upcodes heeft gebruikt, kunt u een nieuwe set genereren door op Nieuwe codes genereren te klikken. De oude set codes wordt inactief.
App-wachtwoorden

Opmerking: Als u het nieuwste besturingssysteem heeft op uw iPhone, iPad of Mac, heeft u geen app-wachtwoorden meer nodig om authenticatie in twee stappen te gebruiken.

• U kunt een app-wachtwoord genereren op de pagina App-wachtwoorden.
  • Deze wachtwoorden hebben zestien letters (bijvoorbeeld: ohgh uylv xkwd zgbz).
  • U hoeft uw app-wachtwoord niet te onthouden, omdat u op elk gewenst moment een nieuw wachtwoord kunt genereren.
  • U heeft een app-wachtwoord nodig om in te loggen op uw Google-account op een apparaat, bij een mobiele app (zoals de Gmail-app op uw iPhone) of bij een desktop-app (zoals AdWords Editor).
  • Als u uw telefoon kwijtraakt of geen gebruik meer maakt van een app die met een app-wachtwoord is geautoriseerd, moet u het app-wachtwoord intrekken.