Contrasenyes i codis utilitzats amb la verificació en dos passos

Hi ha diverses diferències entre les contrasenyes tradicionals, com la que utilitzeu per iniciar la sessió al compte de Google, i els codis de verificació i les contrasenyes d'aplicació que es fan servir per a la verificació en dos passos.

Contrasenya tradicional

• Es crea la primera vegada que us registreu per obtenir un compte de Google o per canviar de contrasenya.
  • Consta d’una combinació de lletres, dígits i caràcters que heu triat.
  • Heu de recordar la vostra contrasenya tradicional.
  • Si l'oblideu, podeu restablir-la amb les opcions de recuperació, com ara l'adreça electrònica o el número de telèfon secundaris.

Codis per a la verificació en dos passos

Codis de verificació
  • S'envien al telèfon per SMS o una trucada de veu o els genera l'aplicació Google Authenticator.
  • Han de tenir de sis a vuit dígits (per exemple: 012345).
  • No cal que recordeu el codi de verificació, perquè en podeu obtenir un de nou cada vegada que ho necessiteu.
  • Us caldrà el codi de verificació cada vegada que inicieu la sessió, tret que hàgiu marcat un ordinador com a dispositiu de confiança.
  • Genereu codis secundaris amb antelació i utilitzeu-los quan no tingueu accés al telèfon.
  • Si teniu un dispositiu Android, podeu generar codis mitjançant Configuració Google, encara que el dispositiu estigui fora de línia.
Codis de seguretat
  • Els codis de seguretat es generen a la pàgina de la verificació en dos passos. Quan se us demani una opció de seguretat, seleccioneu Utilitza una altra opció de seguretat. Aquí podeu imprimir o baixar els codis.
  • Consten de vuit xifres (per exemple: 1234 8765).
  • Baixeu o imprimiu els codis de seguretat i deseu-los en algun lloc segur.
  • Us caldrà un codi de seguretat quan inicieu la sessió sense el telèfon o quan, per altres motius, no pugueu rebre codis per SMS, trucada de veu o Google Authenticator.
  • Si us poden haver robat el conjunt de codis o bé ja heu utilitzat bona part dels codis de seguretat, podeu generar-ne un altre conjunt si feu clic a Genera codis nous. El conjunt de codis antics quedarà inactiu.
Contrasenyes d'aplicació

Nota: si teniu el sistema operatiu més actual al dispositiu iPhone, iPad o Mac, ja no us calen les contrasenyes d'aplicació per utilitzar la verificació en dos passos.

• Genereu una contrasenya d'aplicació a la pàgina Contrasenyes d'aplicació.
  • Ha de tenir setze lletres (per exemple: ohgh uylv xkwd zgbz).
  • No cal que recordeu la contrasenya d'aplicació, perquè podeu generar-ne una de nova en qualsevol moment.
  • Us caldrà la contrasenya d'aplicació per iniciar la sessió al compte de Google en un dispositiu, en una aplicació per a mòbils (com ara l'aplicació Gmail a l'iPhone) o en una aplicació per a ordinadors (com ara AdWords Editor).
  • Si perdeu el telèfon o deixeu de fer servir una aplicació que vau autoritzar amb una contrasenya d'aplicació, podeu revocar la contrasenya d'aplicació.

Articles relacionats