Få bekreftelseskoder med Google Autentisering

Hvis du konfigurerer totrinnsbekreftelse, kan du generere koder med Google Autentisering-appen. Du kan generere koder selv uten internettilkobling eller mobildekning. Finn ut mer om totrinnsbekreftelse.

Hold Google Autentisering-kodene synkronisert på alle enhetene dine

Med Google Autentisering 6.0 på Android og 4.0 på iOS kan du holde alle bekreftelseskodene synkronisert på alle enhetene dine ved å logge på Google-kontoen din.

Datakryptering
Google krypterer data både under overføring og under oppbevaring i alle produktene våre. I enkelte produkter tilbyr vi også ekstra beskyttelse for dataene dine med ende-til-ende-kryptering (E2EE). Men bruk av E2EE kan låse deg ute fra dataene dine permanent hvis du glemmer passordet ditt. For å sikre deg et komplett sett med alternativer lanserer vi snart valgfri E2EE i noen av produktene våre, for eksempel Google Autentisering.

Appkrav

For å bruke Google Autentisering på iPhone, iPod Touch eller iPad trenger du

Tips: Hvis du har iPhone 3G eller nyere, kan du skanne en QR-kode for å bruke Autentisering.

Last ned Autentisering

INSTALLER GOOGLE AUTENTISERING

Konfigurer Autentisering

1. Gå til Google-kontoen din på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Sikkerhet øverst.
    • Hvis du ikke ser Sikkerhet-fanen med en gang, sveiper du gjennom alle fanene til du finner den.
    • På enkelte enheter finner du Sikkerhet i sidemenyen.
  3. Trykk på Autentisering under «Du kan legge til flere påloggingsalternativer».
    • Du må kanskje logge på.
  4. Trykk på Konfigurer autentisering.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Overfør Google Autentisering-kodene dine

Hvis du er logget på Google-kontoen til vedkommende i Google Autentisering, blir kodene automatisk sikkerhetskopiert og gjenopprettet på alle nye enheter du bruker.

Du kan også overføre kodene manuelt til en annen enhet, selv om du ikke er logget på noen Google-konto:
For å overføre Autentisering-koder manuelt til en ny telefon må du ha

• den gamle enheten med Google Autentisering-koder
  • den nyeste versjonen av Google Autentisering-appen installert på den gamle telefonen
  • den nye telefonen
  1. Installer Google Autentisering-appen på den nye telefonen.
  2. Trykk på Kom i gang i Google Autentisering-appen og logg på.
  3. Trykk på Meny og så Overfør kontoer og såImporter kontoer.
  4. Opprett en QR-kode på den gamle telefonen:
    1. I Autentisering-appen trykker du på Meny og så Overfør kontoer og så Eksporter kontoer.
    2. Velg kontoene du vil overføre til den nye telefonen.
    3. Trykk på Neste.
      • Hvis du overfører mer enn én konto, kan det hende at den gamle telefonen oppretter mer enn én QR-kode.
  5. Trykk på Skann QR-koden på den nye telefonen.

Når du har skannet QR-kodene, får du en bekreftelse på at Autentisering-kontoene dine er overført.

Tips: Hvis kameraet ikke kan skanne QR-koden, kan det hende det er for mye informasjon. Prøv å eksportere på nytt med færre kontoer.

Bruk Autentisering på flere kontoer

Konfigurer totrinnsbekreftelse for flere kontoer

Med Autentisering kan du utstede koder for flere kontoer fra samme mobilenhet. Hver Google-konto må ha en egen hemmelig nøkkel.

Slik konfigurerer du flere kontoer:

Slå på personvernskjermen

Hvis du vil ha mer lokal beskyttelse, kan du slå på personvernskjermen i Google Autentisering. Da kreves det biometrisk opplåsing (FaceID eller TouchID) før appen kan brukes.

Slik slår du på personvernskjermen:

• I Autentisering-appen trykker du på Meny og så Innstillinger og så Personvernskjerm.
  • Slå på bryteren.
true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.