Google Authenticatorin asentaminen

Jos otat kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, saat halutessasi koodit Google Authenticator ‑sovellukseen myös ilman internet- tai mobiiliyhteyttä.

Vaatimukset

Huom. Jos sait tilisi työpaikan, oppilaitoksen tai muun ryhmän kautta, kyseinen organisaatio voi estää kaksivaiheisen vahvistuksen käytön. Varmista asia järjestelmänvalvojaltasi.

Google Authenticatorin käyttö Android-laitteella edellyttää

Sovelluksen lataaminen

ASENNA GOOGLE AUTHENTICATOR

Sovelluksen asetusten määritys

1. Siirry Google-tilisitietosuojaosioon.
  2. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus.
    Vinkki: Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  3. Siirry kohdasta Lisää muita vaiheita henkilöllisyyden vahvistamiseksi Authenticator-sovellus ‑osioon ja napauta Määritä.
  4. Seuraa näytön ohjeita.
  5. Varmista sovelluksen toimivuus kuusinumeroisella koodilla, jonka saat Authenticator-sovelluksesta.
  6. Kirjoita koodija napauta Vahvista.

Kaksivaiheisen vahvistuksen määrittäminen useille Google-tileille

Google Authenticator voi luoda koodeja useille tileille samalta mobiililaitteelta. Jokaiselle Google-tilille tarvitaan oma salainen avaimensa.

Jos haluat määrittää lisätilejä, ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön jokaisella tilillä ja käytä samaa Google Authenticator ‑sovellusta.

Google Authenticatorin määrittäminen useille laitteille

Näin voit luoda vahvistuskoodeja usealta laitteelta.

1. Varmista, että Google Authenticator on asennettu laitteille, joilla haluat käyttää sitä.
  2. Siirry Google-tilisi Kaksivaiheinen vahvistus ‑osioon.
  3. Jos olet jo määrittänyt Google Authenticatorin tilillesi, poista kyseinen tili Authenticatorista. Ennen kuin poistat kyseisen tilin Google Authenticatorista, varmista, että olet määrittänyt vaihtoehtoisen toisen vaiheen.
  4. Määritä kaksivaiheinen vahvistus Authenticator-sovellukselleseuraamalla näytön ohjeita. Käytä samaa QR-koodia tai salaista avainta kaikilla laitteillasi.
  5. Varmista toimivuus tarkastamalla, että vahvistuskoodi on sama kaikilla laitteilla.
Authenticator-koodien siirtäminen uuteen Android-puhelimeen

Jos vaihdat toiseen Android-puhelimeen, voit siirtää aiemmat Authenticator-koodit vanhasta puhelimesta uuteen.

Tarvitset

• Google Authenticator ‑koodit sisältävän vanhan Android-puhelimesi, johon on annettu Google Authenticator ‑sovelluksen uusin versio
  • uuden Android-puhelimesi
  • toimivan verkkoyhteyden.
  1. Asenna Google Authenticator -sovellusuudelle puhelimellesi.
  2. Avaa sovellus ja napauta Aloita
  3. Napauta näytön alareunasta "Tuodaanko nykyiset tilit?"
  4. Luo QR-koodi vanhalla puhelimellasi:
    1. Valitse Authenticator-sovelluksesta Lisää Lisää ja sitten Siirrä tilejä ja sitten Vie tilit.
      Vinkki: Puhelimen lukitus täytyy ehkä avata.
    2. Valitse uudelle puhelimelle siirrettävät tilit ja napauta sitten Seuraava
      Tärkeää: Vanha puhelimesi luo QR-koodin. Jos siirrät useita tilejä, vanha puhelin saattaa luoda useita QR-koodeja.
  5. Napauta uudelta puhelimelta "Skannaa QR-koodi".
    Vinkki: Voit skannata koodin asettamalla sen punaisten viivojen väliin. Jos QR-koodeja on useita, sinua pyydetään skannaamaan ne kaikki.
  6. QR-koodit skannattuasi saat vahvistuksen Google Authenticator ‑tilien siirrosta.

Google Authenticator ei luo sovelluksen salasanoja. Kun kaksivaiheinen vahvistus on otettu käyttöön, saatat nähdä kehotteen uudesta sovelluksen salasanasta. Siinä tapauksessa kirjaudu sisään sovelluksen salasanalla.