Google Authenticatorin asentaminen

Jos asetat kaksivaiheisen vahvistuksen lähettämään koodit tekstiviestinä tai vastaajaan, ja haluat lisäksi luoda koodeja mobiililaitteella, voit käyttää Google Authenticator ‑sovellusta koodien saamiseen myös ilman internet- tai mobiiliyhteyttä.

Määritä ensin tekstiviestien tai puheluiden asetukset. Noudata sitten alla olevia ohjeita laitetyyppisi mukaan.

Vaatimukset

Google Authenticatoria voi käyttää Androidin versiota 2.1 tai uudempaa käyttävillä laitteilla.

Sovelluksen lataaminen

1. Siirry Google Playhin.
  2. Tee haku Google Authenticator.
  3. Lataa ja asenna sovellus.

Sovelluksen käyttöön ottaminen

1. Ota viimeistään nyt kaksivaiheinen vahvistus käyttöön tililläsi puhelinnumeron avulla.
  2. Siirry tietokoneella kaksivaiheisen vahvistuksen asetussivulle.
  3. Vieritä kohtaan Vaihtoehtoinen toinen vaihe.
  4. Valitse kohdassa Authenticator-sovellus Määritys.
  5. Avaa mobiililaitteella Google Authenticator -sovellus.
  6. Jos käytät Authenticatoria ensimmäistä kertaa, valitse Aloita käyttöönotto. Jos olet lisäämässä uutta tiliä, valitse sovelluksen valikosta Määritä tili.
  7. Näin linkität mobiililaitteen tiliisi:
    • QR-koodin avulla: Valitse Lue viivakoodi. Jos Authenticator ei löydä mobiililaitteesta viivakoodin lukusovellusta, sinua pyydetään lataamaan ja asentamaan sovellus. Jos haluat asentaa viivakoodinlukusovelluksen, jotta voit viimeistellä käyttöönoton, valitse Asenna ja suorita asennus. Kun sovellus on asennettu, avaa Google Authenticator uudelleen ja osoita tietokoneen näytöllä näkyvää QR-koodia laitteen kameralla.
    • Salaisen avaimen avulla: Valitse Anna toimitettu avain ja kirjoita Anna tilin nimi -kohtaan Google-tilisi sähköpostiosoite. Kirjoita sitten tietokoneesi näytöllä näkyvä salainen avain Anna avain -kenttään. Varmista, että olet luonut avaimen Ajan perusteella, ja valitse sitten Lisää.
  8. Kokeile sovelluksen toimintaa kirjoittamalla mobiililaitteessa näkyvä vahvistuskoodi tietokoneen näytöllä näkyvään Koodi-kenttään ja valitse Vahvista.
  9. Jos annoit oikean koodin, näet vahvistusviestin. Jatka asennusta valitsemalla Tallenna. Jos annoit väärän koodin, luo mobiililaitteella uusi koodi ja anna se tietokoneellasi. Jos ongelma esiintyy edelleen, tarkista, että laitteen aika on asetettu oikein, tai tutustu yleisiin ongelmiin.
BlackBerry-laitteet

Vaatimukset

Google Authenticatoria voi käyttää Blacberryllä, jonka käyttöjärjestelmäversio on 4.57.0. Varmista myös, että laitteen kieleksi on valittu Yhdysvaltain englanti (US English). Google Authenticatorin lataaminen voi epäonnistua, jos käytössä on joku muu kieli.

Sovelluksen lataaminen

Tarvitset internetyhteyden ladataksesi Google Authenticatorin BlackBerryysi.

1. Avaa BlackBerryn selain.
  2. Siirry osoitteeseen m.google.com/authenticator.
  3. Lataa ja asenna sovellus.

Sovelluksen käyttöön ottaminen

1. Ota viimeistään nyt kaksivaiheinen vahvistus käyttöön tililläsi puhelinnumeron avulla.
  2. Siirry tietokoneella kaksivaiheisen vahvistuksen asetussivulle.
  3. Vieritä kohtaan Vaihtoehtoinen toinen vaihe.
  4. Valitse kohdassa Authenticator-sovellus Määritys.
  5. Yhdistä mobiililaite tiliisi avaamalla Authenticatorin sovellusvalikko ja valitsemalla Manuaalinen avaimen antaminen.
  6. Kirjoita Google-tilisi sähköpostiosoite Anna tilin nimi ‑kenttään.
  7. Kirjoita tietokoneen näytöllä näkyvä salainen avain Anna avain ‑kohtaan, valitse avattavasta valikosta Ajan perusteella ja valitse Tallenna.
  8. Kokeile sovelluksen toimintaa kirjoittamalla mobiililaitteessa näkyvä vahvistuskoodi tietokoneen näytöllä näkyvään Koodi-kenttään ja valitse Vahvista.
  9. Jos annoit oikean koodin, näet vahvistusviestin. Jatka asennusta valitsemalla Tallenna. Jos annoit väärän koodin, luo mobiililaitteella uusi koodi ja anna se tietokoneellasi. Jos ongelma esiintyy edelleen, tarkista, että laitteen aika on asetettu oikein, tai tutustu yleisiin ongelmiin.
Kaksivaiheisen vahvistuksen määrittäminen useille Google-tileille

Google Authenticator voi antaa koodeja useille tileille samalta mobiililaitteelta. Jokaiselle Google-tilille tarvitaan kuitenkin oma salainen avaimensa, jonka saat suorittamalla määritysprosessin. Toista määritysprosessi kaikille lisätileille samalla Google Authenticator -sovelluksella kuin ensimmäiselle tilille.

Google Authenticatorin määrittäminen useille laitteille

Voit ottaa vahvistuskoodien luomiseen tarvittavan Google Authenticatorin käyttöön useassa laitteessa.

1. Varmista, että olet ladannut Google Authenticatorin kaikkiin laitteisiin, joissa haluat käyttää sitä.
  2. Siirry kaksivaiheisen vahvistuksen sivulle.
  3. Jos olet jo ottanut Google Authenticatorin käyttöön tilissäsi, poista tili Authenticatorista ja aloita alusta. Jos et ole vielä ottanut Google Authenticatoria käyttöön, siirry suoraan seuraavaan vaiheeseen.
  4. Noudata tavallisia mobiilisovelluksen kaksivaiheisen vahvistuksen ohjeita ja lue luotu QR-koodi tai anna luotu salainen avain kaikilla laitteilla, joihin haluat asentaa Authenticatorin.
  5. Tarkista kunkin laitteen toiminta syöttämällä kustakin laitteesta saamasi vahvistuskoodi ja valitsemalla Vahvista. Valitse sitten Tallenna.
Google Authenticator ei luo sovelluksen salasanoja. Jos sovellus kysyy uutta salasanaa kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön ottamisen jälkeen, kirjaudu sisään sovelluksen salasanalla.

Huom. Jos Apple-laitteellasi on viimeisin käyttöjärjestelmän versio, kaksivaiheisen vahvistuksen käyttö ei enää edellytä sovelluksen salasanojen käyttämistä.