Google Authenticatorin vahvistuskoodit

Jos olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, voit käyttää Google Authenticator ‑sovellusta koodien vastaanottamiseen. Voit edelleen vastaanottaa viestejä ilman internetyhteyttä tai mobiiliverkkoa. Katso lisätietoja kaksivaiheisesta vahvistuksesta.

Sovelluksen vaatimukset

Google Authenticatorin käyttö Android-laitteella edellyttää

Lataa Google Authenticator

ASENNA GOOGLE AUTHENTICATOR

Google Authenticatorin käyttöönotto

1. Siirry laitteellasi Google-tilille.
  2. Napauta yläreunan navigaatiopaneelista Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Siirry kohtaan "Lisää muita toisia vaiheita henkilöllisyyden vahvistamiseksi" ja valitse Authenticator-sovelluksen alta Ota käyttöön.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Vastaanota koodeja uudella puhelimella

Authenticator-koodien siirtäminen uuteen Android-puhelimeen

Tarvitset

• vanhan Android-puhelimesi ja Google Authenticator ‑koodit
  • Google Authenticator ‑sovelluksen uusimman version asennettuna vanhaan puhelimeen
  • uuden Android-puhelimesi
  • toimivan verkkoyhteyden.
  1. Asenna Google Authenticator ‑sovellus uuteen puhelimeen.
  2. Valitse sovelluksesta Aloita.
  3. Valitse alareunasta Tuodaanko nykyiset tilit?
  4. Luo QR-koodi vanhalla puhelimellasi:
    1. Valitse Authenticator-sovelluksesta Lisää Lisää ja sitten Siirrä tilejä ja sitten Vie tilit.
    2. Valitse uuteen puhelimeen siirrettävät tilit ja napauta sitten Seuraava.
      • Jos haluat siirtää useita tilejä, vanhalla puhelimella voidaan luoda useampia QR-koodeja.
  5. Napauta uudesta puhelimesta Skannaa QR-koodi.
  6. Kun QR-koodit on skannattu, saat vahvistuksen Google Authenticator ‑tilien siirrosta.
Muuta puhelinta, johon Authenticator-koodit lähetetään
  1. Siirry laitteellasi Google-tilillesi
  2. Valitse yläreunan navigaatiopaneelista Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Siirry kohtaan "Saatavilla olevat toiset vaiheet", etsi Authenticator-sovellus ja valitse Muuta puhelinta.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Yleisiä ongelmia

Väärän koodin korjaaminen

Jos koodi on väärä, varmista seuraavat:

• Lisäsit koodin ennen sen vanhentumista.
  • Laitteesi aika vastaa oman aikavyöhykkeesi aikaa.

Jos koodi on edelleen väärä, synkronoi Android-laite seuraavasti:

1. Avaa Android-laitteellasi Google Authenticator ‑sovellus Authenticator.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenKoodien aikakorjaus ja sitten Synkronoi nyt.
  3. Seuraavalla näytöllä sovellus vahvistaa ajan synkronoinnin. Voit kirjautua sisään vahvistuskoodeilla.
    • Synkronointi vaikuttaa vain Google Authenticator ‑sovelluksen sisäiseen aikaan, eikä laitteen päiväys tai aika muutu.

Google Authenticatorin käyttö useilla tileillä tai laitteilla

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto useilla tileillä

Google Authenticator voi luoda koodeja useille tileille samalla mobiililaitteella. Jokaiselle Google-tilille tarvitaan oma salainen avaimensa.

Näin voit ottaa käyttöön lisää tilejä:

1. Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön kullakin tilillä. Katso lisätietoja kaksivaiheisesta vahvistuksesta.
  2. Käytä samaa Google Authenticator ‑sovellusta.
Google Authenticatorin käyttöönotto useilla laitteilla

Näin luot vahvistuskoodeja useilla eri laitteilla:

1. Tarkista, että Google Authenticator on asennettu laitteille, joita haluat käyttää.
  2. Siirry Google-tilisi Kaksivaiheinen vahvistus ‑osioon.
  3. Jos olet jo määrittänyt Google Authenticatorin tilillesi, poista kyseinen tili Authenticatorista.
  4. Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön Authenticator-sovellukselle seuraamalla näytölle tulevia ohjeita. Käytä samaa QR-koodia tai salaista avainta kaikilla laitteilla. Katso lisätietoja kaksivaiheisesta vahvistuksesta.
  5. Varmista, että laitteiden vahvistuskoodit ovat samat.