Google Authenticatorin vahvistuskoodit

Jos olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, voit käyttää Google Authenticator ‑sovellusta koodien vastaanottamiseen. Voit edelleen vastaanottaa viestejä ilman internetyhteyttä tai mobiiliverkkoa. Katso lisätietoja kaksivaiheisesta vahvistuksesta.

Sovelluksen vaatimukset

Google Authenticatorin käyttö iPhonella, iPod Touchilla tai iPadilla edellyttää

• laitteen käyttöjärjestelmän viimeisintä versiota
  • kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönottoa
  • (valinnainen QR-koodia varten) iPhone 3G ‑puhelinta tai uudempaa.

Lataa Google Authenticator

ASENNA GOOGLE AUTHENTICATOR

Valitse Google Authenticatorin asetukset

1. Siirry laitteellasi Google-tilillesi.
  2. Valitse yläreunan navigaatiopaneelista Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Siirry kohtaan "Lisää muita toisia vaiheita henkilöllisyyden vahvistamiseksi" ja valitse Authenticator-sovelluksen kohdalta Ota käyttöön.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Google Authenticator ‑koodien saaminen uuteen puhelimeen

Siirrä Authenticator-koodit uuteen puhelimeen

Tarvitset

• vanhan iPhonesi, jossa Authenticator-koodit ovat
  • viimeisimmän Google Authenticator ‑sovelluksen version asennettuna vanhaan puhelimeesi
  • uuden puhelimesi.

1. Asenna Google Authenticator ‑sovellus uuteen puhelimeen.
  2. Valitse sovelluksesta Aloita.
  3. Valitse alareunasta Tuodaanko nykyiset tilit?
  4. Luo vanhalla iPhonellasi QR-koodi:
    1. Valitse Authenticator-sovelluksesta Lisää ja sitten Vie tilit ja sitten Jatka.
    2. Valitse uuteen puhelimeen siirrettävät tilit ja valitse sitten Vie.
      • Jos haluat siirtää useita tilejä, voit luoda useita QR-koodeja vanhalla puhelimellasi.
  5. Napauta uudesta puhelimesta Skannaa QR-koodi.
  6. Kun olet skannannut QR-koodisi, saat varmistuksen Google Authenticator ‑tilien siirrosta. Voit poistaa viedyt tilit vanhasta puhelimestasi.

Vinkki: Jos kamerasi ei skannaa QR-koodia, tämä voi johtua liian suuresta tietomäärästä. Valitse vähemmän tilejä ja yritä vientiä uudelleen.

Vaihda puhelin, johon Authenticator-koodit lähetetään

1. Siirry laitteellasi Google-tilillesi.
  2. Valitse yläreunan navigaatiopaneelista Tietoturva.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Siirry kohtaan "Saatavilla olevat toiset vaiheet", etsi Authenticator-sovellus ja valitse Muuta puhelinta.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Google Authenticatorin käyttö useilla tileillä tai laitteilla

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto useilla tileillä

Google Authenticator voi luoda koodeja useille tileille samalla mobiililaitteella. Jokaiselle Google-tilille tarvitaan oma salainen avaimensa.

Näin voit ottaa käyttöön lisää tilejä:

1. Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön kullakin tilillä. Katso lisätietoja kaksivaiheisesta vahvistuksesta.
  2. Käytä samaa Google Authenticator ‑sovellusta.
Google Authenticatorin käyttöönotto useilla laitteilla

Näin luot vahvistuskoodeja useilla eri laitteilla:

1. Tarkista, että Google Authenticator on asennettu laitteille, joita haluat käyttää.
  2. Siirry Google-tilisi Kaksivaiheinen vahvistus ‑osioon.
  3. Jos olet jo määrittänyt Google Authenticatorin tilillesi, poista kyseinen tili Authenticatorista.
  4. Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön Authenticator-sovellukselle seuraamalla näytölle tulevia ohjeita. Käytä samaa QR-koodia tai salaista avainta kaikilla laitteilla. Katso lisätietoja kaksivaiheisesta vahvistuksesta.
  5. Varmista, että laitteiden vahvistuskoodit ovat samat.