Vahvistuskoodit Google Authenticatorin kautta

Jos otat kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, voit luoda koodeja Google Authenticator ‐sovelluksella. Voit luoda koodeja myös ilman internet- tai mobiiliyhteyttä. Lue lisää kaksivaiheisesta vahvistuksesta.

Google Authenticator ‐koodien synkronointi kaikilla laitteilla

Google Authenticator 6.0:ssa (Android) ja 4.0:ssa (iOS) voit pitää vahvistuskoodit synkronoituina kaikilla laitteilla. Sinun täytyy vain kirjautua Google-tilillesi.

Datan salaus
Google salaa sekä siirrettävät että säilytettävät tiedot kaikissa tuotteissamme. Joissakin tuotteissa on myös mahdollisuus suojata data tarkemmin päästä päähän ‐salauksella (E2EE). E2EE:n käyttö voi kuitenkin estää datan käytön pysyvästi, jos unohdat salasanan. Jotta voimme varmistaa kaikkien vaihtoehtojen saatavuuden, julkaisemme lähitulevaisuudessa joidenkin tuotteiden (esim. Google Authenticatorin) valinnaisen E2EE-version.

Sovelluksen vaatimukset

Google Authenticatorin käyttö Android-laitteella edellyttää

Authenticatorin lataaminen

ASENNA GOOGLE AUTHENTICATOR

Authenticatorin käyttöönotto

1. Siirry Android-laitteella Google-tilillesi.
  2. Napauta yläreunasta Tietoturva-välilehteä.
    • Jos et näe Tietoturva-välilehteä, pyyhkäise kaikki välilehdet läpi, kunnes löydät sen.
  3. Valitse "Voit lisätä muita sisäänkirjautumisvaihtoehtoja" ‐kohdasta Authenticator. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Valitse Ota todennussovellus käyttöön.
    • Joillakin laitteilla sinun täytyy valita Aloita.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Google Authenticator ‐koodien siirtäminen

Jos olet kirjautuneena Google-tilille Google Authenticatorissa, koodit varmuuskopioidaan ja palautetaan automaattisesti kaikilla käyttämilläsi uusilla laitteilla.

Voit myös siirtää koodit manuaalisesti toiselle laitteelle, vaikka et olisi kirjautuneena Google-tilille:

Jos haluat siirtää Authenticator-koodit manuaalisesti uuteen puhelimeen, tarvitset

• vanhan laitteesi ja Google Authenticator ‑koodit
  • Google Authenticator ‑sovelluksen uusimman version asennettuna vanhaan laitteeseesi
  • uuden laitteesi.
  1. Asenna Google Authenticator ‑sovellus uuteen puhelimeen.
  2. Valitse Google Authenticator ‐sovelluksesta Aloita.
  3. Valitse alareunasta Tuodaanko nykyiset tilit?
  4. Luo QR-koodi vanhalla laitteella:
    1. Valitse Authenticator-sovelluksesta Lisää Lisää ja sitten Siirrä tilit ja sitten Vie tilejä.
    2. Valitse tilit, jotka haluat siirtää uuteen laitteeseen.
    3. Valitse Seuraava.
      • Jos siirrät useita tilejä, vanha laite voi luoda useamman kuin yhden QR-koodin.
  5. Valitse uudesta puhelimesta Skannaa QR-koodi.

Kun olet skannannut QR-koodisi, saat varmistuksen Authenticator-tilien siirrosta.

Vinkki: Jos kamera ei skannaa QR-koodia, tietoja voi olla liikaa. Valitse vähemmän tilejä ja yritä sitten uudelleen.

Tavallisia ongelmia

Väärän koodin korjaaminen

Jos koodi on väärä, varmista seuraavat:

• Olet lisännyt koodin ennen sen vanhentumista.
  • Laitteesi aika vastaa oman aikavyöhykkeesi aikaa.

Jos koodi on edelleen väärä, synkronoi Android-laite näin:

1. Avaa Android-laitteellasi Google Authenticator ‑sovellus Authenticator.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenKoodien aikakorjaus ja sitten Synkronoi nyt.
    • Seuraavaksi sovellus vahvistaa, että kellonaika on synkronoitu.
  3. Voit kirjautua sisään vahvistuskoodien avulla.
    • Synkronointi vaikuttaa vain Google Authenticator ‑sovelluksen sisäiseen aikaan. Laitteen aika- ja päivämääräasetukset eivät muutu.
Kadonnut tai varastettu laite
Google Authenticator ‑koodit tallennetaan paikallisesti laitteellesi. Voit poistaa koodit käyttämällä etätyhjennysvaihtoehtoa iOS- tai Android-laitteella. Jos tämä vaihtoehto ei ole saatavilla, poista koodit jokaisella sivustolla, jolla olet ottanut Google Authenticatorin käyttöön, ja linkitä sitten uusi laite uudelleen.

Authenticatorin käyttö useilla tileillä

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto useilla tileillä

Authenticator voi luoda koodeja useille tileille samalla mobiililaitteella. Jokaisella Google-tilillä on oltava erillinen salainen avain.

Näin voit ottaa käyttöön lisää tilejä: