Få verifieringskoder med Google Authenticator

Om du konfigurerar tvåstegsverifiering kan du generera koder med hjälp av appen Google Authenticator. Du kan fortfarande generera koder utan internetanslutning eller mobiltäckning. Läs mer om tvåstegsverifiering.

Synkronisera dina Google Authenticator-koder på alla dina enheter

I Google Authenticator 6.0 på Android och 4.0 på iOS får du alternativet att synkronisera alla dina verifieringskoder på alla dina enheter genom att bara logga in på ditt Google-konto.

Datakryptering
Google krypterar data både under överföring och när den lagras i våra produkter. I vissa produkter erbjuder vi även extra skydd för data med end-to-end-kryptering (E2EE). Om du använder E2EE kan du dock bli utelåst från din data permanent om du glömmer lösenordet. Vi kommer att lansera en valfri E2EE i några av våra produkter, till exempel Google Authenticator, så att du får de bästa alternativen att välja bland.

Krav på appar

Om du vill använda Google Authenticator på din iPhone, iPod Touch eller iPad behöver du följande:

Tips! Om du har en iPhone 3G eller senare kan du skanna en QR-kod för att använda Authenticator.

Ladda ned Authenticator

INSTALLERA GOOGLE AUTHENTICATOR

Konfigurera Authenticator

1. Öppna ditt Google-konto på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Säkerhet högst upp.
    • Om fliken Säkerhet inte visas sveper du igenom alla flikar tills du hittar den.
    • På vissa enheter hittar du Säkerhet på sidomenyn.
  3. Tryck på Authenticator under Du kan lägga till fler inloggningsalternativ.
    • Du kan behöva logga in.
  4. Tryck på Konfigurera Authenticator.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Överföra dina Google Authenticator-koder

Om du är inloggad på den personens Google-konto i Google Authenticator säkerhetskopieras dina koder automatiskt och återställs på alla nya enheter som du använder.

Du kan även överföra koderna manuellt till en annan enhet även om du inte är inloggad på ett Google-konto:
Om du vill överföra Authenticator-koder till en ny telefon manuellt behöver du

• din gamla enhet med Google Authenticator-koder
  • den senaste versionen av Google Authenticator-appen som är installerad på din gamla telefon
  • din nya telefon.
  1. Installera Google Authenticator-appen på den nya telefonen.
  2. Tryck på Kom igång i appen Google Authenticator och logga in.
  3. Tryck på menyn följt av Överför konton följt av Importera konton.
  4. Skapa en QR-kod på den gamla telefonen:
    1. Tryck på Mer i Authenticator-appen följt av Överför konton följt av Exportera konton.
    2. Välj de konton du vill överföra till din nya telefon.
    3. Tryck på Nästa.
      • Om du överför fler än ett konto kan mer än en QR-kod skapas på den gamla telefonen.
  5. Tryck på Skanna QR-kod på den nya telefonen.

När du har skannat dina QR-koder får du en bekräftelse på att dina Authenticator-konton har överförts.

Tips! Om det inte går att skanna QR-koden med kameran kan det bero på att för mycket information har inkluderats. Testa att exportera igen med färre konton.

Använda Authenticator på flera konton

Konfigurera tvåstegsverifiering för flera konton

Med Google Authenticator kan du få koder för flera olika konton från samma mobila enhet. Alla Google-konton måste ha olika hemliga nycklar.

Så här ställer du in extra konton:

Aktivera integritetsskärmen

Om du vill ha bättre lokalt skydd aktiverar du integritetsskärmen i Google Authenticator. Detta kräver en biometrisk upplåsning (FaceID eller TouchID) innan användning av appen beviljas.

Så här aktiverar du integritetsskärmen:

• Tryck på menyn i Authenticator-appen följt av Inställningar följt av Integritetsskärm.
  • Växla reglaget till Aktivera