Google Authenticator installeren

Als je verificatie in twee stappen instelt, kun je de Google Authenticator-app gebruiken om codes te ontvangen. Deze functie werkt ook als je niet over een internetverbinding of mobiele verbinding beschikt.

Vereisten

Opmerking: Als je een account hebt via je werk, school of een andere groep, staat je organisatie verificatie in twee stappen mogelijk niet toe. Vraag dit voor de zekerheid na bij je beheerder.

Als je Google Authenticator op je iPhone, iPod Touch of iPad wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

De app downloaden

GOOGLE AUTHENTICATOR INSTALLEREN

De app instellen

1. Ga naar het beveiligingsgedeelte van je Google-account.
  2. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Verificatie in twee stappen.
  3. Ga onder 'Alternatieve tweede stap instellen' naar het gedeelte 'Authenticator-app' en tik op Instellen.
  4. Volg de stappen op het scherm.
  5. Als je wilt controleren of het werkt, genereer je een zescijferige code in de Authenticator-app.
  6. Geef de code op en tik op Verifiëren.

Verificatie in twee stappen instellen voor meerdere Google-accounts

Google Authenticator kan codes voor meerdere accounts uitgeven via hetzelfde mobiele apparaat. Voor elk Google-account is een andere geheime sleutel nodig.

Als je extra accounts wilt instellen, schakel je verificatie in twee stappen in voor elk account en gebruik je dezelfde Google Authenticator-app.

Google Authenticator op meerdere apparaten instellen

Hiermee kun je verificatiecodes genereren voor meerdere apparaten.

1. Controleer of Google Authenticator is geïnstalleerd op de apparaten die je wilt gebruiken.
  2. Ga in je Google-account naar het gedeelte Verificatie in twee stappen.
  3. Als je Google Authenticator al voor je account hebt ingesteld, verwijder je dat account uit Authenticator. Controleer voordat je dat account uit Authenticator verwijdert of je een back-up voor de tweede stap hebt ingesteld.
  4. Volg de stappen op het scherm om verificatie in twee stappen voor de Authenticator-app in te stellen. Gebruik dezelfde QR-code of geheime sleutel op al je apparaten.
  5. Zorg ervoor dat de verificatiecodes op elk apparaat hetzelfde zijn om te controleren of het werkt.

Google Authenticator genereert geen app-wachtwoorden. Nadat je verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld, log je in met een app-wachtwoord als je om een nieuw app-wachtwoord wordt gevraagd.