Verificatiecodes ontvangen met Google Authenticator

Als u verificatie in twee stappen instelt, kunt u de Google Authenticator-app gebruiken om codes te ontvangen, ook als u geen internetverbinding of mobiel bereik heeft. Meer informatie over verificatie in twee stappen

App-vereisten

Als u Google Authenticator op uw iPhone, iPod touch of iPad wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

Google Authenticator downloaden

GOOGLE AUTHENTICATOR INSTALLEREN

Google Authenticator instellen

1. Ga op uw apparaat naar uw Google-account.
  2. Selecteer bovenaan het navigatievenster de optie Beveiliging.
  3. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Verificatie in twee stappen. Log in als u dit nog niet heeft gedaan.
  4. Zoek onder 'Voeg meer tweede stappen toe om te bevestigen dat jij het bent' naar 'Authenticator-app' en tik op Instellen.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Codes op een nieuwe telefoon ontvangen

1. Ga op uw apparaat naar uw Google-account.
  2. Selecteer bovenaan het navigatievenster de optie Beveiliging.
  3. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Verificatie in twee stappen. Log in als u dit nog niet heeft gedaan.
  4. Zoek onder 'Beschikbare tweede stappen' naar 'Authenticator-app' en tik op Telefoon wijzigen.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Google Authenticator met meerdere accounts of apparaten gebruiken

Verificatie in twee stappen voor meerdere accounts instellen

Google Authenticator kan via hetzelfde mobiele apparaat codes voor meerdere accounts uitgeven. Voor elk Google-account is een andere geheime sleutel nodig.

Zo stelt u extra accounts in:

1. Schakel verificatie in twee stappen in voor elk account. Meer informatie over verificatie in twee stappen
  2. Gebruik dezelfde Google Authenticator-app.
Google Authenticator op meerdere apparaten instellen

Zo genereert u verificatiecodes op meerdere apparaten:

1. Controleer of Google Authenticator is geïnstalleerd op de apparaten die u wilt gebruiken.
  2. Ga naar het gedeelte 'Verificatie in twee stappen' in uw Google-account.
  3. Als u Google Authenticator al heeft ingesteld voor uw account, verwijdert u dat account uit Authenticator.
  4. Volg de stappen op het scherm om verificatie in twee stappen voor de Authenticator-app in te stellen. Gebruik op elk apparaat dezelfde QR-code of geheime sleutel. Meer informatie over verificatie in twee stappen
  5. Controleer of de verificatiecodes op elk apparaat hetzelfde zijn zodat alles goed werkt.