Verificatiecodes ontvangen met Google Authenticator

Als u verificatie in twee stappen instelt, kunt u de Google Authenticator-app gebruiken om codes te ontvangen, ook als u geen internetverbinding of mobiel bereik heeft. Meer informatie over verificatie in twee stappen

App-vereisten

Als je Google Authenticator op je Android-apparaat wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

Google Authenticator downloaden

GOOGLE AUTHENTICATOR INSTALLEREN

Google Authenticator instellen

1. Ga op je apparaat naar je Google-account.
  2. Tik bovenaan het navigatievenster op Beveiliging.
  3. Tik onder Inloggen bij Google op Verificatie in 2 stappen. Je moet misschien inloggen.
  4. Tik in het gedeelte 'Voeg meer tweede stappen toe om te bevestigen dat jij het bent' onder Authenticator-app op Instellen.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Codes op een nieuwe telefoon krijgen

Google Authenticator-codes overzetten naar een nieuwe telefoon

Je hebt het volgende nodig:

• Je oude Android-telefoon met Google Authenticator-codes
  • De nieuwste versie van de Google Authenticator-app die op je oude telefoon is geïnstalleerd
  • Je nieuwe telefoon
  1. Installeer de Google Authenticator-app op je nieuwe telefoon.
  2. Tik in de app op Aan de slag.
  3. Tik onderaan op Bestaande accounts importeren?
  4. Maak op de oude telefoon een QR-code:
    1. Tik in de Authenticator-app op Meer Meer en dan Accounts overzetten en dan Accounts exporteren.
    2. Selecteer de accounts die je naar je nieuwe telefoon wilt overzetten en tik op Volgende.
      • Als je meerdere accounts overzet, kan je oude telefoon meer dan één QR-code maken.
  5. Tik op je nieuwe telefoon op QR-code scannen.
  6. Nadat je de QR-codes hebt gescand, krijg je een bevestiging dat je Google Authenticator-accounts zijn overgezet.

Tip: Als de camera de QR-code niet kan scannen, is er misschien te veel informatie beschikbaar. Probeer opnieuw te exporteren met minder accounts.

Wijzigen naar welke telefoon Authenticator-codes worden gestuurd
  1. Ga op je apparaat naar je Google-account.
  2. Selecteer bovenaan het navigatievenster de optie Beveiliging.
  3. Tik onder Inloggen bij Google op Verificatie in 2 stappen. Je moet misschien inloggen.
  4. Zoek onder 'Beschikbare tweede stappen' naar Authenticator-app en tik op Telefoon wijzigen.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Veelvoorkomende problemen

Een onjuiste code verhelpen

Als je code onjuist is, check je het volgende:

• Je hebt de code opgegeven voordat deze is verlopen.
  • De tijd op je apparaat klopt met je lokale tijdzone.

Als je code nog steeds onjuist is, synchroniseer je je Android-apparaat:

1. Open de Google Authenticator-app Authenticator op je Android-apparaat.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Tijdcorrectie voor codes en dan Nu synchroniseren.
  3. Op het volgende scherm bevestigt de app dat de tijd is gesynchroniseerd. Je kunt nu je verificatiecodes gebruiken om in te loggen.
    • De synchronisatie is alleen van invloed op de interne tijd van je Google Authenticator-app. De datum- en tijdinstellingen van je apparaat worden niet gewijzigd.

Google Authenticator met meerdere accounts of apparaten gebruiken

Verificatie in twee stappen voor meerdere accounts instellen

Google Authenticator kan via hetzelfde mobiele apparaat codes voor meerdere accounts uitgeven. Voor elk Google-account is een andere geheime sleutel nodig.

Zo stelt u extra accounts in:

1. Schakel verificatie in twee stappen in voor elk account. Meer informatie over verificatie in twee stappen
  2. Gebruik dezelfde Google Authenticator-app.
Google Authenticator op meerdere apparaten instellen

Zo genereert u verificatiecodes op meerdere apparaten:

1. Controleer of Google Authenticator is geïnstalleerd op de apparaten die u wilt gebruiken.
  2. Ga naar het gedeelte 'Verificatie in twee stappen' in uw Google-account.
  3. Als u Google Authenticator al heeft ingesteld voor uw account, verwijdert u dat account uit Authenticator.
  4. Volg de stappen op het scherm om verificatie in twee stappen voor de Authenticator-app in te stellen. Gebruik op elk apparaat dezelfde QR-code of geheime sleutel. Meer informatie over verificatie in twee stappen
  5. Controleer of de verificatiecodes op elk apparaat hetzelfde zijn zodat alles goed werkt.