Inaktivera tvåstegsverifiering

Ditt konto är säkrare om både lösenord och verifieringskod krävs för att logga in. Om du slutar använda detta extra skydd behöver du bara ange lösenordet när du loggar in. Det kan innebära att det blir enklare för obehöriga att få åtkomst till kontot.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Välj Tvåstegsverifiering i avsnittet Säkerhet. Du kan behöva logga in.
  3. Välj Stäng av.
  4. Ett popupfönster visas där du får bekräfta att du vill inaktivera tvåstegsverifieringen. Välj Stäng av.

Förstör alla reservkoder som du har sparat för att logga in på det här kontot.

Återkalla applösenord som du inte längre använder

Om du gav appar åtkomst till Google-kontot med hjälp av applösenord kan felmeddelanden visas om du inaktiverar tvåstegsverifiering. I så fall anger du lösenordet till Google-kontot igen.

Vi rekommenderar att du återkallar applösenorden:

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Välj Logga in på Google i avsnittet Säkerhet.
  3. Välj Applösenord. Du kan behöva logga in.
  4. Välj Ta bort Ta bort bredvid en app eller enhet.

Nästa gång du loggar in i appen eller på enheten ombeds du att ange användarnamn och lösenord för Google-kontot. Om du inte ombeds att göra detta omedelbart kan det ta längre tid för appen att registrera att applösenordet har återkallats.