Verificatie in twee stappen uitschakelen

Uw account is beter beveiligd wanneer u een wachtwoord en een verificatiecode nodig heeft om in te loggen. Als u deze extra beveiligingslaag verwijdert, wordt u alleen om een wachtwoord gevraagd wanneer u inlogt. Onbevoegden kunnen hierdoor gemakkelijker toegang tot uw account krijgen.

1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
    2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Google-account. Als je Gmail niet gebruikt, ga je naar myaccount.google.com.
  1. Tik bovenaan op Beveiliging.
  2. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Verificatie in twee stappen.
  3. Selecteer Uitschakelen.
  4. Er wordt een pop-upvenster weergegeven waarin u kunt bevestigen dat u verificatie in twee stappen wilt uitschakelen. Selecteer Uitschakelen.

Vernietig alle back-upcodes die u heeft opgeslagen om in te loggen op dit account.

App-wachtwoorden intrekken die u niet meer gebruikt

Als u app-wachtwoorden gebruikte om apps toegang te geven tot uw Google-account, worden er mogelijk fouten weergegeven wanneer u verificatie in twee stappen uitschakelt. Als dit gebeurt, geeft u het wachtwoord van uw Google-account opnieuw op.

We raden u aan uw app-wachtwoorden in te trekken:

1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
    2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Google-account. Als je Gmail niet gebruikt, ga je naar myaccount.google.com.
  1. Tik bovenaan op Beveiliging.
  2. Tik onder 'Inloggen bij Google' op App-wachtwoorden.
  3. Selecteer Verwijderen Verwijderen naast een app of apparaat.

De volgende keer dat u inlogt bij de app of het apparaat, wordt u gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account op te geven. Als een app dit niet meteen vraagt, duurt het mogelijk langer voordat wordt herkend dat het app-wachtwoord is ingetrokken.