Authenticatie in twee stappen uitschakelen

Uw account is beter beveiligd wanneer u een wachtwoord en een verificatiecode nodig heeft om in te loggen. Als u deze extra beveiligingslaag verwijdert, wordt u alleen om een wachtwoord gevraagd wanneer u inlogt. Onbevoegden kunnen hierdoor gemakkelijker toegang tot uw account krijgen.

1. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Beveiliging.
  3. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Authenticatie in twee stappen.
  4. Selecteer Uitschakelen.
  5. Er wordt een pop-upvenster weergegeven waarin u kunt bevestigen dat u authenticatie in twee stappen wilt uitschakelen. Selecteer Uitschakelen.

Vernietig alle back-upcodes die u heeft opgeslagen om in te loggen op dit account.

App-wachtwoorden intrekken die u niet meer gebruikt

Als u app-wachtwoorden gebruikte om apps toegang te geven tot uw Google-account, worden er mogelijk fouten weergegeven wanneer u authenticatie in twee stappen uitschakelt. Als dit gebeurt, geeft u het wachtwoord van uw Google-account opnieuw op.

We raden u aan uw app-wachtwoorden in te trekken:

1. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Beveiliging.
  3. Tik onder 'Inloggen bij Google' op App-wachtwoorden.
  4. Selecteer Verwijderen Verwijderen naast een app of apparaat.

De volgende keer dat u inlogt bij de app of het apparaat, wordt u gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account op te geven. Als een app dit niet meteen vraagt, duurt het mogelijk langer voordat wordt herkend dat het app-wachtwoord is ingetrokken.