Verificatie in twee stappen uitschakelen

Uw account is beter beveiligd wanneer u een wachtwoord en een verificatiecode nodig heeft om in te loggen. Als u deze extra beveiligingslaag verwijdert, wordt u alleen om een wachtwoord gevraagd wanneer u inlogt. Onbevoegden kunnen hierdoor gemakkelijker toegang tot uw account krijgen.

1. Open uw Google-account.
  2. Selecteer Verificatie in twee stappen in het gedeelte 'Beveiliging'. U moet wellicht inloggen.
  3. Selecteer Uitschakelen.
  4. Er wordt een pop-upvenster weergegeven waarin u kunt bevestigen dat u verificatie in twee stappen wilt uitschakelen. Selecteer Uitschakelen.

Vernietig alle back-upcodes die u heeft opgeslagen om in te loggen op dit account.

App-wachtwoorden intrekken die u niet meer gebruikt

Als u app-wachtwoorden gebruikte om apps toegang te geven tot uw Google-account, worden er mogelijk fouten weergegeven wanneer u verificatie in twee stappen uitschakelt. Als dit gebeurt, geeft u het wachtwoord van uw Google-account opnieuw op.

We raden u aan uw app-wachtwoorden in te trekken:

1. Log in op uw Google-account.
  2. Ga naar het gedeelte 'Beveiliging' en selecteer Inloggen bij Google.
  3. Kies App-wachtwoorden. U moet wellicht inloggen.
  4. Selecteer Verwijderen Verwijderen naast een app of apparaat.

De volgende keer dat u inlogt bij de app of het apparaat, wordt u gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account op te geven. Als een app dit niet meteen vraagt, duurt het mogelijk langer voordat wordt herkend dat het app-wachtwoord is ingetrokken.