Slik hjelper Google deg med å slette data fra kontoen din

Verktøyene våre for personvern og sikkerhet er utviklet for å gi deg kontroll over dataene dine og beskytte dem. Basert på aktivitetslagringen din kan aktiviteten din i Google-produkter og -tjenester, for eksempel Søk, Chrome og YouTube, bli lagret i Google-kontoen din. Du kan bruke Min aktivitet for å se og slette disse dataene.

Slik fungerer sletting av aktivitet

Slik sletter Google aktivitet i kontoen din

Når du velger å slette aktivitet manuelt eller aktivitet slettes automatisk basert på innstillingen din for automatisk sletting, begynner vi umiddelbart å fjerne aktiviteten fra produktet og systemene våre.

Først tar vi sikte på å sørge for at dataene ikke er synlige, og de kan ikke lenger brukes for å tilpasse Google-opplevelsen din.

Deretter starter vi en prosess som er utarbeidet for å fullstendig slette dataene fra lagringssystemene våre på en trygg måte.

I tillegg til å hjelpe deg med å slette data manuelt eller automatisk kan Google slette enkelte aktivitetstyper tidligere, når de ikke lenger er nyttige for å forbedre opplevelsen din.

Finn ut mer om hvordan Google oppbevarer data vi samler inn.

Data som kan bli oppbevart for begrensede formål

Når du sletter enkelte datatyper fra Min aktivitet, må Google kanskje oppbevare visse opplysninger knyttet til Google-kontoen din for spesifikke formål, blant annet for

• sikkerhet og forebygging av svindel og uriktig bruk – informasjon om kontoer med overtredelser kan for eksempel bli oppbevart for å bidra til å blokkere uriktig bruk i fremtiden
  • regnskapsføring – hvis du for eksempel kjøper en app fra Google Play, må Google muligens oppbevare informasjon om den aktuelle transaksjonen for regnskapsformål
  • overholdelse av juridiske eller forskriftsmessige krav – hvis Google for eksempel mottar en gyldig stevning, kan informasjonen bli oppbevart hvis det er påkrevd i henhold til loven
  • å sikre at tjenestene våre fortsetter å fungere – hvis du for eksempel deler informasjon med andre (som når du bruker Google-assistenten til å sende meldinger til noen), slettes ikke meldingen du har sendt, når du sletter aktiviteten fra Google-kontoen din
  • direkte kommunikasjon med Google – hvis du for eksempel foreslår en endring av et sted i Google Maps

Anonymiserte data

For å bidra til å levere visse tjenester kan en anonymisert versjon av dataene dine bli oppbevart etter at du har slettet dem. Anonymiserte data kan ikke lenger knyttes til deg eller kontoen din.

Hvis du for eksempel sletter et søk fra Min aktivitet, kan en anonymisert versjon av det du søkte etter, bli oppbevart for å opprette funksjonalitet som globale søketrender.

Bruk av Google-tjenester

Når data slettes, lagres noe informasjon om bruken din av Google-tjenester frem til Google-kontoen din blir slettet, for eksempel hvilke Google-tjenester du bruker, og hvor ofte du bruker dem.

Hvis du for eksempel sletter en adresse du har søkt etter i Google Maps, kan det hende at kontoen din likevel lagrer at du har brukt veibeskrivelsesfunksjonen. På den måten kan Google Maps unngå å vise deg hvordan du bruker veibeskrivelsesfunksjonen i fremtiden.

Slik ivaretar Google personvernet ditt

Slik administrerer og sletter du aktiviteten din

For å finne og slette aktiviteten din, gå til activity.google.com. Du kan når som helst laste ned dataene dine.

Slett data som er lagret andre steder

Velg hvilken aktivitet som skal lagres i kontoen din

Du kan bruke Aktivitetslagring for å velge hvilken fremtidig aktivitet som skal lagres i Google-kontoen din. Data som er lagret i Min aktivitet, slettes ikke når du slår av Aktivitetslagring.