Viimeisin toiminta tällä tilillä

Kirjautumishistoriastasi näet esimerkiksi päiväykset ja kellonajat, jolloin olet käyttänyt Gmail-tiliäsi. Näet myös IP-osoitteet, joilla tilillesi on kirjauduttu.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Tilin toiminnan katsominen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Tiedot.

Vinkki: Näet koko Google-tiliäsi koskevat tietoturvapäivitykset Viimeaikaiset tietoturvatapahtumat ‑sivulta.

"Toiminta tällä tilillä" ‑sivulla näkyvät tiedot

"Toiminta tällä tilillä" ‑sivulla näytetään sisäänkirjautumisia koskevat tiedot sekä alla ilmoitetut tiedot.

Samanaikaisten istuntojen tiedot

"Samanaikaisten istuntojen tiedot" ‑osiossa näkyy, oletko kirjautunut Gmailiin toisella laitteella, selaimella tai toisesta sijainnista.

Käyttötyyppi

Käyttötyyppi-osiossa näkyvät selain, laite tai postipalvelin (esim. POP tai IMAP), joilla Gmailia on käytetty.

Jos olet hyväksynyt sovelluksen, näet kolmannen osapuolen sovelluksen sijainnin (IP-osoitteen).

Sijainti (IP-osoite)

Näet 10 edellistä IP-osoitetta ja sijaintia, joista Gmail-tiliäsi on käytetty.

Jos olet saanut varoituksen epäilyttävästä tapahtumasta tililläsi, lisäksi voidaan näyttää enintään kolme IP-osoitetta, jotka on merkitty epäilyttäviksi.

Toiminnassa näytetään useita IP-osoitteita ja sijainteja seuraavista syistä:

• Jos luet sähköpostejasi POP- tai IMAP-protokollan kautta muiden sähköpostipalvelujen, kuten Apple Mailin tai Microsoft Outlookin, osoitteilla, myös näiden tilien sijaintitiedot näytetään.
  • Jos käytät postin hakijaa, tiedoissa näytetään Googlen IP-osoite, koska viestit noudetaan Googlen palvelimen kautta.
  • Jos käytät Gmailia puhelimella tai tabletilla, tiedoissa saatetaan näyttää internetpalvelusi tai mobiilioperaattorisi sijainti. Tämä sijainti voi olla kaukana omasta sijainnistasi. Tiedot ovat kunnossa, jos operaattorin nimi vastaa omaa operaattoriasi.

Ongelmanratkaisu

Luulen, että joku muu on päässyt tililleni

Jos sivulla oleva toiminta, kuten sijainti tai käyttötyyppi, ei vaikuta tutulta, joku on voinut päästä tilillesi tietojenkalastelun tai haittaohjelman avulla.

1. Vaihda salasanasi heti.
  2. Suojaa tilisi Gmailin turvallisuusvinkkien avulla.