Præsentér dias med undertekster

Når du præsenterer dias, kan du aktivere automatiske undertekster for at se talerens ord i realtid.

Anbefalede browsere og skærmlæsere

Docs-editorer anbefaler Chrome og:

• NVDA eller JAWS på Windows
  • ChromeVox på ChromeOS
  • VoiceOver på macOS

Trin 1: Konfigurer din mikrofon

For at bruge undertekster med Google Slides skal mikrofonen på din computer være aktiveret og virke.

Enheder og mikrofoner varierer, så se vejledningen i computerens manual. Mikrofonindstillingerne findes typisk under Systemindstillinger på en Mac eller i Kontrolpanelet på en PC.

Google Slides bruger computerens mikrofon eller en ekstern mikrofon, der er parret med computeren.

Trin 2: Præsenter med undertekster

1. Opret forbindelse til internettet.
  2. Åbn din præsentation i Google Slides.
  3. For at starte præsentationen skal du klikke på Præsenter eller trykke på genvejen til din browser:
    • Chrome OS: Ctrl + Søg + 5
    • Windows: Ctrl + F5
    • Mac: ⌘ + Shift + Enter
  4. Nederst til venstre på skærmen Præsenter skal du klikke på Flere valgmuligheder Mereog derefter Indstillinger for undertekster og derefter Slå undertekster til/fra eller trykke på genvejen til din browser:
    • Chrome OS eller Windows: Ctrl + Shift + c
    • Mac: ⌘ + Shift + c
  5. Mens du taler, vises underteksterne nederst på skærmen. Undertekster indeholder ikke tegnsætning.
  6. Hvis du vil ændre tekstposition eller -størrelse, skal du klikke på rullemenuen Nedadvendt pil ud for "CC".
  7. Hvis du vil slå underteksterne fra, skal du klikke på CC eller trykke på genvejen til din browser:
    • Chrome OS eller Windows: Ctrl + Shift + c
    • Mac: ⌘ + Shift + c

Tip! Undertekster gemmes ikke.

Tips til brug af undertekster

• Hvis du præsenterer dias via videokonferencesoftware (f.eks. Google Meet), vises undertekster på det delte skærmbillede. Hvis du vil afstemme dit publikums forventninger, er det en god idé at fortælle dem, at underteksterne er fra Google Slides, ikke videokonferencesoftwaren, og at det kun er talerens stemme, der er laves til undertekster.
  • Nogle personer finder undertekster distraherende, så det kan være en god idé at spørge dit publikum, før undertekster aktiveres.
  • Undertekster og din mikrofon deaktiveres automatisk, hvis der ikke er nogen aktivitet på din computer i 30 minutter.

Fejlfinding af undertekster

Hvis underteksterne ikke virker, kan du prøve disse tips:

• Reducer baggrundsstøj, eller gå til et mere stille rum.
  • I dine system- og browserindstillinger skal du kontrollere mikrofonindstillingerne.
  • Tilslut en ekstern mikrofon.
  • Kontrollér, at din mikrofon er tilsluttet og ikke bruges af en anden app.
  • Skift indgangsvolumen på din mikrofon.
  • Genstart computeren.
  • Ryd din browsers cache.

Tip! Underteksterne er baseret på maskinlæring. De afhænger af lydinput fra taleren, herunder talerens accent, stemmemodulering og intonation. Da modeller for sprogforståelse bruger milliarder af almindelige udtryk og sætninger til automatisk at transskribere talte ord, kan de også afspejle menneskelige kognitive fordomme. Det betyder, at undertekster muligvis ikke er en komplet og nøjagtig transskription af talerens ord. Google bestræber sig på at skabe produkter, der fungerer godt for alle, og vi undersøger aktivt utilsigtet forudindtagethed begrænsningsstrategier og måder at forbedre kvaliteten på.