Presentar diapositives amb subtítols

Quan presenteu diapositives, podeu activar els subtítols automàtics per mostrar què diu l'orador en temps real.

Aquesta funció està disponible en dispositius Chrome i en anglès dels Estats Units.

Pas 1: configureu el micròfon

Per utilitzar subtítols amb Presentacions de Google, el micròfon de l'ordinador ha d'estar activat i en funcionament.

Com que els dispositius i els micròfons varien, consulteu el manual de l'ordinador por obtenir instruccions. La configuració del micròfon sol ser a Preferències del Sistema als ordinadors Mac o al Tauler de control als PC.

Presentacions de Google utilitza el micròfon de l'ordinador o un micròfon extern vinculat a l'ordinador.

Pas 2: inicieu una presentació amb subtítols

1. Connecteu-vos a Internet.
  2. Obriu la presentació a Presentacions de Google.
  3. Per començar, feu clic a Inicia la presentació o premeu la drecera del navegador corresponent:
    • Chrome OS: Ctrl+Cerca+5
    • Windows: Ctrl+F5
    • Mac: ⌘+Maj+Retorn
  4. Per activar els subtítols, feu clic a CC o premeu la drecera del navegador corresponent:
    • Chrome OS o Windows: Ctrl+Maj+c
    • Mac: ⌘+Maj+c
  5. A mesura que parleu, apareixen subtítols a la part inferior de la pantalla. No inclouen signes de puntuació.
  6. Per canviar la posició o la mida del text, feu clic al menú desplegable Fletxa avall que hi ha al costat de "CC".
  7. Per desactivar els subtítols, feu clic a CC o premeu la drecera del navegador corresponent:
    • Chrome OS o Windows: Ctrl+Maj+c
    • Mac: ⌘+Maj+c

Consell: els subtítols no s'emmagatzemen.

Consells per utilitzar els subtítols

• Si presenteu les diapositives a través d'un programari de videoconferències (com ara Hangouts Meet), els subtítols es mostren a la pantalla compartida. Perquè el públic sàpiga què esperar, us recomanem que els digueu que els subtítols no són del programari de videoconferències, sinó de Presentacions de Google, i que només reflecteixen la veu de l'orador.
  • A algunes persones els subtítols els semblen una distracció, de manera que convé preguntar l'opinió del públic abans d'activar-los.
  • Els subtítols i el micròfon es desactiven automàticament si no hi ha cap activitat a l'ordinador durant 30 minuts.

Resoldre problemes relacionats amb els subtítols

Si els subtítols no funcionen, proveu aquests consells:

• Reduïu el soroll de fons o aneu a una sala més silenciosa.
  • A les preferències del sistema i del navegador, reviseu la configuració del micròfon.
  • Endolleu un micròfon extern.
  • Comproveu que el micròfon estigui endollat i que no l'estigui utilitzant una altra aplicació.
  • Canvieu el volum d'entrada del micròfon.
  • Reinicieu l'ordinador.
  • Buideu la memòria cau del navegador.

Consell: el text dels subtítols utilitza tecnologia d'aprenentatge automàtic. Depèn de l'entrada d'àudio de l'orador, que inclou el seu accent, la modulació de la veu i l'entonació. Com que els models de comprensió del llenguatge fan servir milers de milions d'expressions i frases comunes per transcriure automàticament paraules enunciades, també poden reflectir els biaixos cognitius de les persones. Per això, és possible que els subtítols no siguin una transcripció completa ni exacta de les paraules de l'orador. Google s'ha compromès a fer productes que funcionen bé per a tothom i investiga activament els biaixos no intencionats, les estratègies per mitigar-los i maneres de millorar la qualitat.