Schermlezers die werken met Google Drive

Je kunt in Google Drive een schermlezer gebruiken om bestanden op te slaan, te bewerken en te delen.

Aanbevolen browser- en schermlezers

Google Drive raadt Chrome en het volgende aan:

• NVDA of JAWS voor Windows
  • ChromeVox voor ChromeOS
  • VoiceOver op MacOS

Drive voor desktop automatisch synchroniseren

Je kunt Drive-bestanden op je computer automatisch synchroniseren met Drive-bestanden op internet.

Nadat je Drive voor desktop hebt geïnstalleerd, navigeer je door de Google Drive-map op je computer. Gebruik je normale toetsen van je schermlezer. Zo spring je naar een bestand of map:

• Voer de eerste letter van een bestand- of mapnaam in
  • Bestanden tussen mappen knippen en plakken

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Als je net begint met het gebruik van Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Formulieren, lees je meer informatie over het gebruik van de Editors van Documenten met een schermlezer.