Activar les funcions d'accessibilitat de Chromebook

Podeu fer que el vostre Chromebook sigui més fàcil d'utilitzar si activeu les funcions d'accessibilitat que millor s'adaptin a les vostres necessitats.

Pas 1: cerqueu les funcions d'accessibilitat

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
    • Opcional: per anar ràpidament a les funcions d'accessibilitat, activeu l'opció Mostra sempre les opcions d'accessibilitat al menú del sistema.

Pas 2: activeu una funció

Trieu les funcions d'accessibilitat que vulgueu utilitzar:

• Text a parla: activeu el lector de pantalla o la funció Escolta la selecció.
  • Escriure amb la veu: activeu la funció de dictat.
  • Pantalla: activeu els filtres de color per a la protanopia, la deuteranopia o la tritanopia; o bé visualitzeu la pantalla en escala de grisos amb la funció Correcció de color, activeu el mode d'inversió de colors, activeu la lupa, i canvieu la resolució de pantalla o la mida del text.
  • Teclat: activeu les tecles permanents, el teclat en pantalla, el ressaltament del focus del teclat, el percentatge de repetició del teclat o la predicció de paraules.
  • Ratolí i ratolí tàctil: activeu els botons de navegació en mode de tauleta, els clics automàtics, la funció de tocar i arrossegar o el marcatge del cursor, o bé canvieu la mida o el color del cursor.
  • Àudio: reproduïu tots els sons junts en tots els altaveus o reproduïu el so a l'inici.
  • Subtítols instantanis de Chrome: activeu l'opció Subtítols instantanis de Chrome per al contingut multimèdia que es reprodueixi al vostre navegador Chrome.
Tocar objectes i arrossegar-los per moure'ls
  1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. A "Ratolí i ratolí tàctil", seleccioneu Obre la configuració del ratolí i del ratolí tàctil.
  4. Activeu l'opció Activa la funció de tocar i arrossegar.

Per utilitzar la funció de tocar per seleccionar, feu doble toc sobre l'objecte que vulgueu, manteniu-lo premut i arrossegueu-lo per moure'l.

Utilitzar les tecles de drecera d'una en una
  1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. Per introduir les tecles de drecera de manera seqüencial, a "Teclat i introducció de text", activeu Tecles permanents.

Per utilitzar les tecles permanents, premeu la tecla que iniciï les dreceres: Cerca , Menú d'aplicacions , Maj, Alt o Ctrl.

• Per mantenir una tecla premuda fins que introduïu la drecera completa, premeu-la dos cops.
  • Per deixar de prémer una tecla, premeu-la per tercer cop.
Utilitzar els botons per navegar en mode de tauleta

Podeu utilitzar botons en lloc de gestos per canviar entre aplicacions i interactuar amb el vostre Chromebook en el mode de tauleta. Obteniu informació sobre com podeu canviar del mode de portàtil al mode de tauleta.

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. A "Ratolí i ratolí tàctil", activeu Mostra els botons de navegació.
  4. A la part inferior, apareixeran els botons.
    • Per tornar a la pantalla anterior, a la part inferior esquerra, seleccioneu Enrere .
    • Per anar a la pantalla d'inici, a la part inferior esquerra, seleccioneu el menú d'aplicacions . També podeu prémer Alt+Maj+L.
    • Per veure totes les finestres d'aplicacions obertes, a la part inferior dreta, seleccioneu Mostra les finestres .

Obtenir més ajuda

Per obtenir més informació sobre com podeu utilitzar les funcions d'accessibilitat al Chromebook, consulteu la sèrie de vídeos sobre accessibilitat a Chromebook.