Hantera textning och översättningar i Chrome

Du kan generera textning och skicka den till Google för att översätta videor, poddar, spel, livestreamar, videosamtal eller annan ljudmedia från webbläsaren Chrome.

Aktivera eller inaktivera direkttextning

Ljud och textning bearbetas lokalt och lämnar inte enheten.

Windows eller Mac
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Tillgänglighet.
  3. Aktivera eller inaktivera direkttextning.
    • Om du vill använda direkttextning på ett annat språk än engelska:
      1. Bredvid Hantera språk väljer du Lägg till språk.
        • Då laddas språkpaket ned automatiskt.
      2. Bredvid Önskat språk för textning väljer du nedåtpilen Nedåtpil följt av önskat språk.
Linux
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Tillgänglighet.
  3. Välj Textning.
  4. Aktivera eller inaktivera direkttextning.
    • Om du vill använda direkttextning på ett annat språk än engelska:
      1. Bredvid Hantera språk väljer du Lägg till språk.
        • Då laddas språkpaket ned automatiskt.
      2. Bredvid Önskat språk för textning väljer du nedåtpilen Nedåtpil följt av önskat språk.
Chromebook
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Tillgänglighet.
  3. Välj Hantera tillgänglighetsfunktioner följt av Ljud och textning.
  4. Aktivera eller inaktivera direkttextning.

Tips!

• Du kan aktivera textning för alla videor genom att välja Mediastyrning Uppspelningskontroll uppe till höger.
  • Om du vill använda direkttextning av videor som spelas upp automatiskt kontrollerar du att ljudet inte är avstängt i videorna.
  • Direkttextning visas i en bubbla som du kan flytta på genom att dra den. Välj om du vill återgå till fliken med ljud.

Aktivera eller inaktivera liveöversättning

Du kan skicka textning till Google så att den översätts automatiskt.

Windows eller Mac
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Tillgänglighet.
  3. Aktivera eller inaktivera liveöversättning.
    • Om du vill använda liveöversättning på ett annat språk än engelska:
      • Bredvid Översätt till väljer du nedåtpilen Nedåtpil följt av önskat språk.
Linux
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Tillgänglighet.
  3. Välj Textning.
  4. Aktivera eller inaktivera liveöversättning.
    • Om du vill använda liveöversättning på ett annat språk än engelska:
      • Bredvid Översätt till väljer du nedåtpilen Nedåtpil följt av önskat språk.

Tips!

• När direkttextning är på visas liveöversättningar automatiskt i bubblan för direkttextning.
  • När du väljer översättning i direkttextningsbubblan öppnas inställningarna för textning.
    • Om liveöversättning har aktiverats väljer du ljudspårets språk.
  • Om du vill välja ett språk när direkttextningen är på och du använder mediastyrning Uppspelningskontroll gör du följande:
    1. Aktivera liveöversättning.
    2. Välj önskat språk.

Hantera textningen

Du kan anpassa textningen för direkttextning i Chrome så att texten blir lättare att läsa. Du kan

• komprimera och utöka textrutan med pilen i bubblan för direkttextning
  • välja textrutan och flytta den dit du vill ha den i webbläsaren
  • ändra textningens teckensnitt, storlek och färg.
Byta teckensnitt på Windows eller Mac
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Tillgänglighet.
  3. Välj Inställningar för textning.
  4. Välj önskat teckensnitt i datorns systeminställningar.
Byta teckensnitt på Linux
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Tillgänglighet.
  3. Välj Textning följt av Inställningar för textning.
  4. Välj önskat teckensnitt i systeminställningarna på datorn.
Byta teckensnitt på Chromebook
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Tillgänglighet.
  3. Välj Hantera tillgänglighetsfunktioner följt av Ljud och textning.
  4. Välj önskat teckensnitt under Inställningar för textning, bredvid Textens teckensnitt.