Ondertiteling en vertalingen beheren in Chrome

Je kunt ondertiteling genereren en deze naar Google sturen om video's, podcasts, games, livestreams, videogesprekken of andere audiomedia te vertalen vanuit de Chrome-browser.

Live ondertiteling aan- of uitzetten

De audio en ondertiteling worden lokaal verwerkt en blijven op het apparaat staan.

Windows of Mac
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  3. Zet Live ondertiteling aan of uit.
    • Zo krijg je live ondertiteling in een andere taal dan het Engels:
      1. Selecteer naast Talen beheren de optie Talen toevoegen.
        • De taalpakketten worden automatisch gedownload.
      2. Selecteer naast Voorkeurstaal voor ondertiteling de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan je voorkeurstaal.
Linux
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  3. Selecteer Ondertiteling.
  4. Zet Live ondertiteling aan of uit.
    • Zo krijg je Live ondertiteling in een andere taal dan het Engels:
      1. Selecteer naast Talen beheren de optie Talen toevoegen.
        • De taalpakketten worden automatisch gedownload.
      2. Selecteer naast Voorkeurstaal voor ondertiteling de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan je voorkeurstaal.
Chromebook
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  3. Selecteer Toegankelijkheidsfuncties beheren en dan Audio en ondertiteling.
  4. Zet Live ondertiteling aan of uit.

Tips:

• Als je ondertiteling voor alle video's wilt aanzetten, selecteer je rechtsboven de optie Mediabediening Mediabediening.
  • Als je live ondertiteling wilt gebruiken voor video's die automatisch worden afgespeeld, zet je het videovolume aan.
  • Live ondertiteling verschijnt in een ballon die je kunt slepen. Selecteer om terug te gaan naar het tabblad met audio.

Live vertalen aan- of uitzetten

Je kunt ondertiteling naar Google sturen om ze automatisch te laten vertalen.

Windows of Mac
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  3. Zet Live vertalen aan of uit.
    • Zo krijg je Live vertalen in een andere taal dan het Engels:
      • Selecteer naast 'Vertalen naar het' de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan je voorkeurstaal.
Linux
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  3. Selecteer Ondertiteling.
  4. Zet Live vertalen aan of uit.
    • Zo krijg je Live vertalen in een andere taal dan het Engels:
      • Selecteer naast 'Vertalen naar het' de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan je voorkeurstaal.

Tips:

• Als Live ondertiteling aanstaat, verschijnt Live vertalen automatisch in de Live ondertiteling-ballon.
  • Als je Vertalen selecteert in de Live ondertiteling-ballon, ga je naar de instelling voor ondertiteling.
    • Als Live vertalen niet aanstaat, selecteer je de taal van de audio.
  • Zo selecteer je een taal als Live ondertiteling aanstaat en je Mediabediening Mediabediening gebruikt:
    1. Zet Live vertalen aan.
    2. Selecteer de gewenste taal.

De ondertiteling beheren

Je kunt de ondertiteling voor Live ondertiteling in Chrome aanpassen zodat deze makkelijker te lezen is. Je kunt:

• Ondertiteling samenvouwen of uitvouwen met de pijl in de Live ondertiteling-ballon.
  • De ondertiteling selecteren om deze te verplaatsen naar de gewenste plek in de browser.
  • Het lettertype, de grootte en de kleur van ondertiteling wijzigen.
Lettertypen wijzigen op Windows of Mac
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  3. Selecteer Voorkeuren voor ondertiteling.
  4. Selecteer het gewenste lettertype in de systeemvoorkeuren van je computer.
Lettertypen wijzigen in Linux
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  3. Selecteer Ondertiteling en dan Voorkeuren voor ondertiteling.
  4. Selecteer het gewenste lettertype in de systeemvoorkeuren van je computer.
Lettertypen wijzigen op Chromebook
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  3. Selecteer Toegankelijkheidsfuncties beheren en dan Audio en ondertiteling.
  4. Selecteer onder Voorkeuren voor ondertiteling het gewenste lettertype naast Lettertype.