Tekstitysten ja käännösten hallinta Chromessa

Voit luoda tekstityksiä ja lähettää ne Googlelle kääntääksesi videoita, podcasteja, pelejä, livestriimejä, videopuheluja ja muuta audiomediaa Chrome-selaimesta.

Livetekstityksen laittaminen päälle tai pois päältä

Audio ja tekstitykset käsitellään paikallisesti, ja ne pysyvät laitteella.

Windows tai Mac
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Laita Livetekstitys päälle tai pois päältä.
    • Jos haluat nähdä livetekstityksiä muulla kuin englannin kielellä:
      1. Valitse Muuta kieliä ‐kohdan vierestä Hallinnoi kieliä.
        • Kielipaketit ladataan automaattisesti.
      2. Valitse Ensisijainen tekstityskieli ‐kohdan vierestä alanuoli Alanuoli ja sitten haluamasi kieli.
Linux
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Valitse Tekstitykset.
  4. Laita Livetekstitys päälle tai pois päältä.
    • Jos haluat käyttää livetekstitystä muulla kuin englannin kielellä:
      1. Valitse Muuta kieliä ‐kohdan vierestä Hallinnoi kieliä.
        • Kielipaketit ladataan automaattisesti.
      2. Valitse Ensisijainen tekstityskieli ‐kohdan vierestä alanuoli Alanuoli ja sitten haluamasi kieli.
Chromebook
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Valitse Muokkaa saavutettavuusominaisuuksia ja sitten Audio ja tekstitykset.
  4. Laita Livetekstitys päälle tai pois päältä.

Vinkkejä:

• Jos haluat laittaa tekstitykset päälle kaikissa videoissa, valitse oikeasta yläreunasta Median ohjaus Mediasäätimet.
  • Voit käyttää livetekstitystä automaattisesti toistuvilla videoilla laittamalla videon äänenvoimakkuuden päälle.
  • Livetekstitykset tulevat näkyviin kuplaan, jota voit vetää. Jos haluat palata ääntä toistavalle välilehdelle, valitse .

Livekäännöksen laittaminen päälle tai pois päältä

Voit lähettää tekstitykset Googlelle, jolloin ne käännetään automaattisesti.

Windows tai Mac
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Laita Livekäännös päälle tai pois päältä.
    • Jos haluat nähdä livekäännöksiä muulla kuin englannin kielellä:
      • Valitse Käännä kielelle ‐kohdan vierestä alanuoli Alanuoli ja sitten haluamasi kieli.
Linux
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Valitse Tekstitykset.
  4. Laita Livekäännös päälle tai pois päältä.
    • Jos haluat nähdä livekäännöksiä muulla kuin englannin kielellä:
      • Valitse Käännä kielelle ‐kohdan vierestä alanuoli Alanuoli ja sitten haluamasi kieli.

Vinkkejä:

• Kun Livetekstitys on päällä, livekäännös näkyy automaattisesti Livetekstitys-kuplassa.
  • Kun valitset Livetekstitys-kuplasta "Käännetään", siirryt tekstitysasetukseen.
    • Jos livekäännös ei ole päällä, valitse audion kieli.
  • Näin voit valita kielen, kun livetekstitys on päällä ja käytät mediaohjausta Mediasäätimet:
    1. Laita Livekäännös päälle.
    2. Valitse haluamasi kieli.

Tekstitysten hallinta

Voit muokata Livetekstityksen tekstityksiä Chromessa, jotta ne ovat helpommin luettavissa. Voit

• tiivistää ja laajentaa tekstityksiä Livetekstitys-kuplassa näkyvällä nuolella
  • valita tekstityksen siirtääksesi sen haluamaasi sijaintiin selaimessa
  • muuttaa tekstityksen fonttia, kokoa ja väriä.
Fonttien vaihtaminen Windowsilla tai Macilla
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Valitse Tekstitysvalinnat.
  4. Valitse haluamasi fontti tietokoneen järjestelmäasetuksista.
Fonttien vaihtaminen Linuxissa
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Valitse Tekstitykset ja sitten Tekstitysvalinnat.
  4. Valitse haluamasi fontti tietokoneen järjestelmäasetuksista.
Fonttien vaihtaminen Chromebookilla
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Valitse Hallinnoi saavutettavuusominaisuuksia ja sitten Audio ja tekstitykset.
  4. Valitse haluamasi fontti "Tekstitysasetukset"-kohdan "Tekstin fontti" ‐kohdasta.