1. Kom godt i gang med Accessibility Scanner
  2. Sådan læses resultaterne fra Accessibility Scanner
  1. Kom godt i gang med Accessibility Scanner

Når du designer og udvikler en Android-app, kan Accessibility Scanner hjælpe dig med at forbedre appens brugervenlighed.

Accessibility Scanner scanner dit skærmbillede og kommer med forslag til forbedring af din apps tilgængelighed ud fra:

• Indholdsetiketter
    • Berøringselementers størrelse
    • Klikbare elementer
    • Kontrasten i tekst og billeder

Vigtigt! Accessibility Scanner er ikke en erstatning for manuelle tests og kan ikke garantere appens tilgængelighed.

Trin 1: Installer og aktivér Accessibility Scanner

Accessibility Scanner er tilgængelig til telefoner og tablets, der kører Android 6.0 eller nyere. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

1. Download Accessibility Scanner fra Google Play.
    2. Åbn Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
    3. Åbn appen Indstillinger på din enhed, og følg vejledningen for at aktivere Accessibility Scanner.
    4. Tryk på Hjælpefunktioner efterfulgt af Accessibility Scanner efterfulgt af Brug tjenesten.
      • Sådan deaktiverer du Accessibility Scanner: Gå tilbage til Indstillinger efterfulgt af Hjælpefunktioner efterfulgt af Accessibility Scanner.

Trin 2: Scan din app

Du kan scanne et øjebliksbillede af din app eller en række skærmbilleder, mens du interagerer med appen.

Scan en optagelse

Du kan scanne et workflow eller en opgave i din app. Med denne valgmulighed registrerer og analyserer Accessibility Scanner elementerne på skærmbilledet, mens du bruger og navigerer rundt i appen.

Vigtigt! Optagelsen omfatter en række screenshots og inkluderer ikke video eller lyd. Optagelsen forbliver på din enhed og deles aldrig med Google.

Sådan scanner du en optagelse:

1. Åbn appen.
    2. Tryk på Accessibility Scanner-knappen .
    3. Tryk på Optag Videokamera.
    4. Brug din app.
      • Hvis du går til en anden app, sættes optagelsen på pause, indtil du vender tilbage.

Sådan stopper du en optagelse:

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen for at åbne dine notifikationer. Du kan også åbne en anden app.
    2. Tryk på Accessibility Scanner optager.
    3. Tryk på Stop .

Scan et øjebliksbillede

Sådan scanner du et enkelt skærmbillede i din app:

1. Åbn appen.
    2. Tryk på Accessibility Scanner .
    3. Tryk på Øjebliksbillede Vælg billede.

Gennemgå resultaterne af en scanning

Når du har scannet en optagelse eller et øjebliksbillede, viser Accessibility Scanner et eller flere screenshots af din app. Resultaterne af scanningen vises i orange opridsede rektangler på et screenshot.

• Sådan ser du oplysninger: Tryk på det opridsede område. Hvis et skærmbillede har flere resultater, skal du trykke på Næste Næste.
    • Sådan ser du en komplet liste over resultater fra alle screenshots: Tryk på Liste efterfulgt af Vis efter skærm eller Vis efter kategori.
    • Sådan deler du resultater: Tryk på Del .

Hvis du har scannet en optagelse eller har mere end ét screenshot:

• Sådan navigerer du mellem screenshots: Tryk på et screenshot i karrusellen øverst på skærmen. Du kan også trykke på Næste Næste.
    • Sådan ser du et gitter med alle screenshots: Tryk på Samling .

Tip! Hvis et ressourcenavn er for langt til at kunne være på skærmen, kan du holde fingeren nede på ressourcenavnet for at se mere.

Scan sikre vinduer

Hvis din app har et vindue, der er angivet som "sikkert" (ved hjælp af WindowManager.LayoutParams.FLAG_SECURE), kan Accessibility Scanner ikke tage et billede af skærmen eller vurdere farvekontrasten. Accessibility Scanner viser en sort skærm for disse vinduer, når den har scannet din app. Du kan dog stadig læse scanningsresultaterne for at se andre muligheder.

Rediger grænseværdierne for kontrast og berøringselementernes størrelse

Du kan ændre de grænseværdier, som scanneren bruger til kontrastforhold og berøringselementernes størrelse.

1. Gå til sektionen Apps på din enhed.
    2. Tryk på Accessibility Scanner Accessibility Scanner efterfulgt af Indstillinger Indstillinger.
    3. Se eller skift dine indstillinger:
      • Kontrastforhold for tekst: Angiv et nyt minimum for tekstfarvekontrast.
      • Kontrastforhold for billeder: Angiv et nyt minimum for billedfarvekontrast.
      • Berøringselementers størrelse: Angiv et nyt minimum for berøringselementers størrelse.

Rediger resultater for kontrastforhold

Scanneren bruger forgrunds- og baggrundsfarver til at bestemme kontrastforholdet. Du kan ændre forgrunds- eller baggrundsfarverne.

1. Gå til sektionen Apps på din enhed.
    2. Tryk på Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
    3. Tryk på en scanning med et farvekontrastforslag efterfulgt af Rediger farver.
    4. Tryk på Forgrund eller Baggrund under screenshottet.
    5. Sådan ændrer du forgrunds- eller baggrundsfarven:
      • Træk markeringsrammen til et andet område af screenshottet.
      • Tryk på en af de foreslåede farver nederst.
    6. Tryk på Anvend.

Tip! Tryk på pilene i siden for at flytte markeringsrammen. Du kan også foretage større justeringer ved at holde fingeren nede på pilene.

Del dine scanningsresultater

Du kan dele dine resultater med andre, f.eks. teammedlemmer.

Sådan deler du dine resultater nu:

1. Udfør en scanning.
    2. Tryk på Del .
    3. Vælg, hvordan du vil dele dine resultater.

Tip! Hvis du vil dele resultater for et enkelt element, skal du trykke på Del, mens elementet vises.

Sådan deler du dine resultater senere:

1. Gå til sektionen Apps på din enhed.
    2. Tryk på Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
    3. Tryk på scanningen og derefter Del .
    4. Vælg, hvordan du vil dele dine resultater.

Administrer tidligere scanninger

Omdøb en scanning

1. Gå til sektionen Apps på din enhed.
    2. Tryk på Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
    3. Tryk på en scanning og derefter Mere Mere og derefter Angiv ny titel.
    4. Opret en titel.
    5. Tryk på Omdøb.

Tilføj en beskrivelse

1. Gå til sektionen Apps på din enhed.
    2. Tryk på Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
    3. Tryk på en scanning og derefter Mere Mere og derefter Rediger beskrivelse.
    4. Tilføj en beskrivelse.
    5. Tryk på Gem.

Slet en scanning

1. Gå til sektionen Apps på din enhed.
    2. Tryk på Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
    3. Tryk på en scanning og derefter Mere Mere og derefter Slet scanning og derefter Slet.

Få hjælp, eller send feedback

Tryk på Hjælp og feedback for at få hjælp eller sende feedback om Accessibility Scanner.

2. Sådan læses resultaterne fra Accessibility Scanner

Accessibility Scanner ser efter følgende muligheder for at forbedre din apps tilgængelighed.

Indholdsetiketter

Der er mange brugerfladekontrolelementer, hvor betydningen og brugen primært indikeres visuelt. En bruger med nedsat syn kan have svært ved at se disse indikationer.

Du kan gøre brugerfladekontrolelementer mere tilgængelige med indholdsetiketter. Indholdsetiketter vises ikke på skærmen, men brugere med nedsat syn kan få adgang til dem via hjælpefunktionstjenester som f.eks. TalkBack eller andre skærmlæsere.

Accessibility Scanner ser efter følgende muligheder i forbindelse med indholdsetiketter:

• Elementetiket mangler
      Identificer Views, som en skærmlæser kan fokusere på, og som har en tom oplæst beskrivelse, enten for denne View eller for relevante Views i underhierarkiet. Få flere oplysninger om indholdsetiketter.
    • Element med etiketten type eller tilstand
      Identificer Views med overflødige beskrivelser. Få flere oplysninger om elementer med etiketten type eller tilstand.
    • Dublerede elementbeskrivelser
      Identificer tilfælde, hvor et hierarki indeholder Views med nøjagtigt dublerede beskrivelser. To knapper, der kan fokuseres på uafhængigt af hinanden, med beskrivelsen "Flere muligheder" kan f.eks. forvirre en bruger. Få flere oplysninger om dublerede beskrivelser.
    • Linkformålet er uklart
      Identificer linktekst, som ikke er informativ, f.eks. "Klik her". Få flere oplysninger om linktekst uden tydeligt formål.
    Implementering

Accessibility Scanner undersøger View-hierarkier og identificerer, hvor brugere med nedsat motorisk funktion kan have svært ved at interagere med et layout.

• Links, der kan klikkes på
      Identificer brug af ClickableSpan-objekter, der ikke er UrlSpan-objekter. Få flere oplysninger om links, der kan klikkes på.
    • Dublerede Views, der kan klikkes på
      Identificer Views, der kan klikkes på, og som har samme placering på skærmen som andre Views, der kan klikkes på. Få flere oplysninger om dublerede Views, der kan klikkes på.
    • Redigerbar elementetiket
      Identificer EditTexts og TextViews, som har en udfyldt contentDescription. Få flere oplysninger om redigerbare View-etiketter.
    • Ikke-understøttet elementtype
      Identificer elementtyper, der ikke understøttes af hjælpefunktionstjenester. Få flere oplysninger om ikke-understøttede elementtyper.
    • Passagerækkefølge
      Identificer eventuelle problemer med elementers passagerækkefølge, hvilket kan påvirke brugere af skærmlæsere eller andre hjælpefunktionstjenester. Få flere oplysninger om passagerækkefølge.
    Berøringselementers størrelse

Accessibility Scanner ser efter små punkter, der kan trykkes på, som brugere med nedsat motorisk funktion kan have problemer med.

• Størrelsen af berøringselementer
      Identificer Views, der kan klikkes almindeligt og længe på, som er mindre end 48 x 48 dp i alle dimensioner eller 32 x 32 dp for Views i vinduer med indtastningsmetode eller ved kanten af displayet. Du kan ændre minimumsstørrelsen under indstillingerne for Accessibility Scanner. Få flere oplysninger om størrelsen af berøringselementer.
    Lav kontrast

Accessibility Scanner foreslår forbedringer af farvekontrastforhold for at gøre din app mere tilgængelig for brugere med nedsat syn.

• Kontrasten i tekst og billeder
      Identificer tekst eller billeder med et kontrastforhold på mindre end 3,0 mellem tekstfarven og baggrundsfarven (for udfyldte TextViews) eller mellem forgrundsfarven og baggrundsfarven (for ImageViews). Du kan ændre minimumsforholdet under indstillingerne for Accessibility Scanner. Få flere oplysninger om farvekontrast.

Få flere oplysninger om hjælpefunktioner

Få flere oplysninger i dokumentationen om tilgængelighed til Android-udviklere.