Ansluta hörapparater till enheten

När du använder hörapparat förstärks ljudet så att du hör tydligare.

Viktigt! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 14 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Kompatibilitet med hörapparat

Läget M/akustisk koppling

Om du vill använda din hörapparat i läget M, dvs. akustisk koppling, ska du se till att hörapparaten är inställd på M och placera Android-enhetens mottagare nära hörapparatens inbyggda mikrofon eller mikrofoner. Hörapparaten tar emot ljud från Pixel-telefonen via de inbyggda mikrofonerna.

Läget T/induktiv koppling (telespole)

Om du vill använda hörapparaten i läget T, dvs. koppling via telespole (induktivt) ser du till att hörapparaten är inställd på T och aktivera läget för kompatibilitet med hörapparat (HAC) på Android-enheten (se nedan). Hörapparaten tar endast emot ljudsignalsbaserade magnetfält som genererats av en Pixel-telefon med induktiv koppling.

Du kan parkoppla hörapparater till Android-enheten:

Testa att parkoppla med Anslutna enheter först, eftersom den metoden fungerar med alla typer av hörapparater.

Parkoppla med Anslutna enheter

Metoden nedan fungerar med alla typer av hörapparater.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Anslutna enheter följt av Parkoppla en ny enhet.
  3. Välj hörapparaten i listan över tillgängliga enheter.
    • Om du har fler än en hörapparat: Vänta tills den första hörapparaten har anslutits och tryck sedan på den andra hörapparaten i listan över tillgängliga enheter. När båda har parkopplats visas statusen Aktiv, vänster och höger.
  4. Om du vill ändra inställningarna trycker du på Inställningar Inställningar bredvid hörapparatens namn.

Tips! Om du har en Pixel-telefon kan du läsa mer om telefonens kompatibilitet med hörapparater.

Parkoppla med Tillgänglighet

Viktigt! Metoden nedan fungerar bäst med ASHA-kompatibla hörapparater.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av Hörhjälpmedel följt av Parkoppla en ny enhet.
  3. Välj hörapparater i listan med tillgängliga enheter.
    • Kontrollera att hörapparaterna är i kopplingsläge.
    • Om du har fler än en hörapparat: Vänta tills den första hörapparaten har anslutits och tryck sedan på den andra hörapparaten i listan över tillgängliga enheter. När både har parkopplats visas statusmeddelandet Aktiv, vänster och höger.
Tips!
  • Om du inte hittar ditt hörhjälpmedel: Välj dina hörapparater genom att trycka på Ser du inte din hörapparat? på sidan Anslutna enheter eller Alla Bluetooth-enheter.
  • Så här skapar du en genväg till hörapparater: Tryck på Tillgänglighet följt av Hörhjälpmedel följt av Genväg för hörapparat.