Utilitzar Transcripció instantània

Pots fer servir Transcripció instantània al teu dispositiu Android per capturar la parla i els sons i convertir-los en text a la pantalla.

Baixar i activar Transcripció instantània

Nota: si tens un telèfon Pixel, ves directament a la secció de Pixel que trobaràs a continuació.

1. Baixa Transcripció instantània i notificacions de sons a Google Play.
  2. Ves a la secció Aplicacions.
  3. Toca l'aplicació Transcripció instantània Transcripció instantània.
  4. Comprova que tinguis connexió a Internet.
  5. Mantén el micròfon del dispositiu a prop de la persona o del so que vols capturar. El micròfon normalment es troba a la part inferior del dispositiu.

Pixel: activar Transcripció instantània

L'aplicació Transcripció instantània ja està instal·lada als telèfons Pixel i en alguns telèfons Android. Per activar-la, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Accessibilitat i, a continuació, Transcripció instantània.
  3. Toca Obre Transcripció instantània.
  4. Per acceptar els permisos, toca D'acord.
  5. Opcional: canvia la drecera de Transcripció instantània. Obtén informació sobre les dreceres d'accessibilitat.
  6. Per iniciar Transcripció instantània, utilitza la drecera de Transcripció instantània (llisca dos dits cap amunt o toca el botó d'accessibilitat Accessibilitat).
  7. Comprova que tinguis connexió a Internet.
  8. Mantén el micròfon del dispositiu a prop de la persona o del so que vols capturar. El micròfon normalment es troba a la part inferior del dispositiu.

Utilitzar Transcripció instantània sense connexió

Baixar idiomes per utilitzar-los sense connexió

Important: pots baixar idiomes per utilitzar-los sense connexió en dispositius Android amb almenys 6 GB de RAM i en tots els dispositius Pixel. No tots els idiomes estan disponibles per utilitzar-los sense connexió.

1. Al dispositiu, obre Transcripció instantània Transcripció instantània.
  2. A la part inferior, toca Configuració Configuraciói, a continuació, Més opcions.
  3. Desplaça't fins a "Idioma principal" i "Idioma secundari".
    • Disponible per baixar :
      • Si aquest símbol apareix al final d'un idioma, vol dir que l'idioma està disponible per baixar-lo.
      • Si aquest símbol no apareix al final d'un idioma, vol dir que no està disponible per baixar-lo.
    • S'està baixant : vol dir que estàs baixant l'idioma.
    • Fet : vol dir que ja s'ha baixat l'idioma.

Definir les preferències del mode sense connexió

1. Al dispositiu, obre Transcripció instantània Transcripció instantània.
  2. A la part inferior, toca Configuració Configuraciói, a continuació, Més opcions.
  3. Activa l'opció Transcriu sense connexió.
Consells:
  • Quan activis l'opció Transcriu sense connexió, podràs fer servir el mode sense connexió per als idiomes que hagis baixat, encara que tinguis connexió a Internet.
  • Quan desactivis l'opció Transcriu sense connexió, Transcripció instantània canviarà automàticament entre el mode en línia i el mode sense connexió per als idiomes que hagis baixat en funció de l'estabilitat de la xarxa.

Gestionar l'historial de transcripcions

Important: si l'historial de transcripcions està desactivat, les transcripcions se suprimiran al cap de 24 hores. No pots exportar transcripcions de Transcripció instantània. Tanmateix, pots copiar i enganxar text.

Pots consultar el teu historial de transcripcions a Transcripció instantània durant un màxim de 3 dies. Al cap de 3 dies, se suprimeix automàticament. També pots suprimir l'historial de transcripcions en qualsevol moment. Per cercar les teves transcripcions, desplaça't cap amunt a la pantalla de transcripció.

L'àudio i les transcripcions s'encripten de manera segura i s'emmagatzemen temporalment a l'aplicació Transcripció instantània.

Activar o desactivar l'historial de transcripcions
  1. Obre Transcripció instantània i toca Configuració Configuració.
  2. Activa o desactiva l'opció Historial de transcripcions.
Suprimir l'historial de transcripcions
  1. Obre Transcripció instantània i toca Configuració Configuració.
  2. Toca Més opcions i, a continuació, Suprimeix l'historial.

Consells per utilitzar Transcripció instantània

Escriure una resposta

En comptes de parlar, pots escriure les respostes durant una conversa.

1. Amb Transcripció instantània en funcionament, toca Escriu Escriu.
  2. Introdueix el text utilitzant el teclat en pantalla.
  3. Per tornar a la pantalla completa, toca Enrere Enrere.
Copiar i enganxar el text d'una transcripció
  • Per copiar i enganxar part del text de la transcripció, mantén premut el text i toca Copia.
  • Per copiar la transcripció completa, mantén premut el text i toca Selecciona-ho tot i, a continuació, Copia.
Esborrar la pantalla
Llisca cap amunt per esborrar la pantalla o cap avall per recuperar la transcripció.
Cercar a la transcripció
  1. Amb Transcripció instantània en funcionament, toca Configuració Configuració.
  2. Toca Cerca a la transcripció.
  3. Escriu el terme de cerca.
  4. Toca per veure un resultat de la cerca en context.
Amagar o mostrar sons

A més de la parla, Transcripció instantània pot mostrar els sons no verbals, inclosos els produïts per persones, com ara les rialles, o els sons d'ambient, com el timbre d'una porta o la música.

Per amagar o mostrar els sons no verbals:

1. Amb Transcripció instantània en funcionament, toca Configuració Configuració.
  2. Toca Més opcions de config.
  3. Toca Mostra les etiquetes de so.

Per saber quant de so hi ha, mira l'indicador de so de la part superior dreta de la pantalla Indicador de so.

Posar en pausa la transcripció per llegir-la millor
  1. Amb Transcripció instantània en funcionament, toca Configuració Configuració.
  2. Toca Més opcions de config.
  3. Toca Opcions avançades i, a continuació, Mostra el botó de pausa.
  4. Per tornar a Transcripció instantània, toca Enrere Enrere.
  5. Per posar en pausa o reprendre una transcripció, toca Pausa Pausa.

Canviar la configuració de Transcripció instantània

Afegir paraules personalitzades

Si a les teves converses sovint s'hi inclouen paraules o frases poc habituals, pots afegir-les perquè es puguin transcriure.

1. Amb Transcripció instantània en funcionament, toca Configuració Configuració.
  2. Toca Més opcions de config.
  3. Toca Paraules personalitzades.
  4. Toca Afegeix una paraula.
Vibrar quan es digui un nom

Pots rebre notificacions amb una vibració quan algú digui una paraula o un nom que especifiquis.

1. Amb Transcripció instantània en funcionament, toca Configuració Configuració.
  2. Toca Més opcions de config.
  3. Toca Vibra quan es digui un nom.
  4. Toca Afegeix un nom.
Canviar la mida del text
  1. Amb Transcripció instantània en funcionament, toca Configuració Configuració.
  2. Per canviar la mida del text, fes servir el control lliscant.
Canviar l'idioma
  1. Amb Transcripció instantània en funcionament, toca Configuració Configuració.
  2. Toca Més opcions de config.
  3. Per definir l'idioma principal, toca Idioma principal i, a continuació, tria un idioma de la llista.
  4. Opcional: per definir un idioma secundari, toca Idioma secundari i, a continuació, tria'n un de la llista.

Consell: per canviar ràpidament d'idioma mentre Transcripció instantània estigui en funcionament, toca l'idioma (per exemple, català) a la part inferior de la pantalla.

Connectar un micròfon extern

Pots fer servir un micròfon extern en comptes del que inclou el dispositiu.

1. Connecta un micròfon extern al dispositiu.
  2. Amb Transcripció instantània en funcionament, toca Configuració Configuració.
  3. Toca Més opcions de config.
  4. Toca Micròfon.
  5. Selecciona el micròfon extern a la llista.

Limitacions d'ús

Google no té intenció que els usos que es facin de Transcripció instantània comportin cap obligació de conformitat amb la Llei de transferència i responsabilitat de les assegurances mèdiques dels EUA (HIPAA), en la seva forma esmenada. Google no garanteix que Transcripció instantània compleixi els requisits de la HIPAA.

Obtén ajuda

Per obtenir més ajuda amb Accessibilitat d'Android, contacta amb l'equip d'assistència de Google per a persones amb discapacitat.