Esteettömyysvalikon käyttö

Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11.00:aa tai sitä uudempia versioita. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Esteettömyysvalikko on suuri näyttövalikko, josta voit ohjata Android-laitettasi. Voit ohjata eleitä, laitteen painikkeita, siirtymistä ja paljon muuta. Valikossa voit

• ottaa kuvakaappauksia
  • lukita näytön
  • Käynnistää Google Assistantin
  • avata pika-asetukset ja ilmoitukset
  • lisätä tai vähentää äänenvoimakkuutta
  • säätää kirkkautta.

Vaihe 1: Ota esteettömyysvalikko käyttöön

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten Esteettömyysvalikko.
  3. Laita päälle Esteettömyysvalikon pikanäppäin.
  4. Hyväksy käyttöluvat valitsemalla OK
  5. Valinnainen: Muuta pikanäppäintä valitsemalla Esteettömyysvalikon pikanäppäin. Katso lisätietoja esteettömyystilan pikanäppäimistä.

Vaihe 2: Käytä esteettömyysvalikkoa

1. Jos haluat avata esteettömyysvalikon, käytä sen pikanäppäintä: Pyyhkäise kahdella sormella ylöspäin (tai kolmella sormella, jos TalkBack on käytössä) tai napauta esteettömyyspainiketta Esteettömyys.
  2. Valitse haluamasi vaihtoehto valikosta.
  3. Näet lisää valikon vaihtoehtoja siirtymällä seuraavalle tai edelliselle näytölle.

Esteettömyysvalikon painikkeiden suurentaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten Esteettömyysvalikko.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Suuret painikkeet.