Tekst bewerken met 'Toegang via schakelaar'

U kunt tekst bewerken met 'Toegang via schakelaar'.

Opmerking: Momenteel wordt de optie om tekst te bewerken niet ondersteund in Gmail en Google Documenten.

Typen met het schermtoetsenbord

Volg deze stappen als uw scanmethode is ingesteld op lineair scannen of scannen op rij-kolom.

1. Selecteer een tekstveld.
  2. Druk op de schakelaar 'Volgende' om te beginnen met het scannen van het toetsenbord. De markering verplaatst zich met één rij tegelijk over het toetsenbord.
  3. Als de markering de rij bereikt met de toets die u wilt indrukken, drukt u op de schakelaar 'Selecteren'.
  4. Druk op de schakelaar 'Volgende' om te bladeren door de toetsen op de geselecteerde rij.
  5. Als de markering de gewenste toets bereikt, drukt u op de schakelaar 'Selecteren'.

Opmerking: Als het toetsenbord zichtbaar is, verandert de scanvolgorde. In dat geval gaat het scannen niet van boven naar beneden, maar vanaf de knop Menu naar het toetsenbord. Als het toetsenbord is gescand, gaat het scannen door over de resterende items bovenaan het scherm.

Tekst bewerken

Als de cursor zich in een bewerkbaar tekstveld bevindt, kunt u het menu 'Acties' gebruiken om tekst te bewerken.

U kunt tekst als volgt bewerken:

1. Zorg dat 'Automatisch selecteren' is uitgeschakeld.
    1. Druk op een schakelaar om te beginnen met scannen.
    2. Selecteer de menuknop bovenaan het scherm.
    3. Als u 'Automatisch selecteren inschakelen' in het menu ziet, is automatisch selecteren uitgeschakeld. Selecteer Afsluiten om het menu te sluiten.
    4. Als u 'Automatisch selecteren uitschakelen' in het menu ziet, selecteert u Automatisch selecteren uitschakelen.
  2. Selecteer een tekstveld. Er wordt een menu weergegeven met beschikbare acties voor het tekstveld, waaronder Selecteren, Tikken en vasthouden, Volgende, Vorige, Verwijderen, Markeren, Kopiëren, Knippen en Ongedaan maken.

Opmerking: Als u een actie met een beletselteken selecteert, wordt er een ander menu geopend. Als u bijvoorbeeld Vorige... selecteert, kunt u in het volgende menu opties kiezen zoals Vorig teken, Vorig woord, Vorige zin, Vorige regel, Vorige alinea of Vorige pagina.

De cursor verplaatsen in het tekstveld

Als de cursor zich in een bewerkbaar tekstveld bevindt, kunt u het menu 'Acties' gebruiken om de cursor per teken, woord, regel, alinea of pagina te verplaatsen.

U kunt de cursor als volgt verplaatsen:

1. Zorg dat 'Automatisch selecteren' is uitgeschakeld.
    1. Druk op een schakelaar om te beginnen met scannen.
    2. Selecteer de menuknop bovenaan het scherm.
    3. Als u 'Automatisch selecteren inschakelen' in het menu ziet, is automatisch selecteren uitgeschakeld. Selecteer Sluiten om het menu te sluiten.
    4. Als u 'Automatisch selecteren uitschakelen' in het menu ziet, selecteert u Automatisch selecteren uitschakelen.
  2. Selecteer een tekstveld.
  3. Selecteer Vorige of Volgende in het menu.
  4. Selecteer in het volgende menu een actie om de cursor per teken, woord, zin, regel, alinea of pagina te verplaatsen.

Knippen, kopiëren en plakken

In de meeste bewerkbare tekstvelden kunt u tekst selecteren, knippen, kopiëren en plakken.

U kunt als volgt tekst kopiëren en plakken tussen twee verschillende velden:

1. Zorg dat 'Automatisch selecteren' is uitgeschakeld.
    1. Druk op een schakelaar om te beginnen met scannen.
    2. Selecteer de menuknop bovenaan het scherm.
    3. Als u 'Automatisch selecteren inschakelen' in het menu ziet, is automatisch selecteren uitgeschakeld. Selecteer Sluiten om het menu te sluiten.
    4. Als u 'Automatisch selecteren uitschakelen' in het menu ziet, selecteert u Automatisch selecteren uitschakelen.
  2. Selecteer het tekstveld met de tekst die u wilt kopiëren. Er wordt een menu met beschikbare acties weergegeven.
  3. Kopieer de hele of een deel van de tekst:
    • Selecteer Alle tekst kopiëren om alle tekst te kopiëren.
    • Als u een deel van de tekst wilt kopiëren, selecteert u Markeren en kiest u vervolgens hoeveel tekst u wilt markeren (een teken, woord, regel, pagina, alinea of alle tekst). Selecteer hetzelfde tekstveld opnieuw en selecteer vervolgens Kopiëren.
  4. Selecteer het tekstveld waar u de gekopieerde tekst wilt plakken. Er wordt een menu met beschikbare acties weergegeven.
  5. Selecteer Plakken.
    • Als 'Plakken' niet zichtbaar is in het menu, kiest u Selecteren om dit tekstveld te selecteren. Er wordt een toetsenbord weergegeven. Selecteer het tekstveld opnieuw. Er wordt een menu met beschikbare acties weergegeven. Selecteer Plakken om de tekst te plakken.