Tekstin muokkaaminen Switch Accessilla

Voit muokata tekstiä kytkimen avulla.

Huom. Tekstin muokkausta ei tällä hetkellä tueta Gmailissa tai Google Docsissa.

Näyttönäppäimistöllä kirjoittaminen

Toimi seuraavasti, jos skannaustavaksi on määritetty lineaarinen haku tai rivi-sarakehaku.

1. Valitse tekstikenttä.
  2. Aloita näppäimistön skannaus painamalla Seuraava-kytkintä. Korostus liikkuu näppäimistöllä rivi kerrallaan.
  3. Kun korostus on sen rivin kohdalla, joka sisältää haluamasi näppäimen, paina Valitse-kytkintä.
  4. Paina Seuraava-kytkintä, jos haluat skannata valitun rivin näppäimet.
  5. Kun korostus on haluamasi näppäimen kohdalla, paina Valitse-kytkintä.

Huom. Kun näppäimistö on näkyvillä, skannausjärjestys muuttuu. Näytön yläreunasta alareunaan liikkumisen sijaan skannaus liikkuu Valikko-painikkeesta näppäimistöön. Näppäimistön skannaamisen jälkeen skannaus jatkuu näytön yläreunan kohteisiin.

Tekstin muokkaaminen

Jos kohdistin on muokattavassa tekstikentässä, voit muokata tekstiä toimintovalikon avulla.

Näin muokkaat tekstiä:

1. Varmista, että automaattinen valinta on pois käytöstä:
    1. Paina kytkintä aloittaaksesi skannauksen.
    2. Paina näytön yläreunassa olevaa valikkopainiketta.
    3. Jos näet valikossa kohdan Ota automaattinen valinta käyttöön, automaattinen valinta ei ole käytössä. Poistu valikosta valitsemalla Sulje.
    4. Jos näet valikossa kohdan Poista automaattinen valinta käytöstä, valitse Poista automaattinen valinta käytöstä.
  2. Valitse tekstikenttä. Esiin tulee valikko tekstikentässä käytettävistä toiminnoista, esimerkiksi Valitse, Kosketa pitkään, Seuraava, Edellinen, Poista, Korosta, Kopioi, Leikkaa ja Kumoa.

Huom. Jos valitset ellipsin sisältävän vaihtoehdon, toinen valikko avautuu. Valinnan Edellinen… jälkeen voit valita valikosta esimerkiksi Edellinen merkki, Edellinen sana, Edellinen lause, Edellinen rivi, Edellinen kappale tai Edellinen sivu.

Kohdistimen siirtäminen tekstikentässä

Kun kohdistin on muokattavassa tekstikentässä, voit siirtää sitä merkki, sana, rivi, kappale tai sivu kerrallaan toimintovalikon avulla.

Kohdistimen siirtäminen:

1. Varmista, että automaattinen valinta on pois käytöstä:
    1. Paina kytkintä aloittaaksesi skannauksen.
    2. Paina näytön yläreunassa olevaa Valikko-painiketta.
    3. Jos näet valikossa kohdan Ota automaattinen valinta käyttöön, automaattinen valinta ei ole käytössä. Poistu valikosta valitsemalla Sulje.
    4. Jos näet valikossa kohdan Poista automaattinen valinta käytöstä, valitse Poista automaattinen valinta käytöstä.
  2. Valitse tekstikenttä.
  3. Valitse valikosta Edellinen tai Seuraava
  4. Seuraavassa valikossa voit valita kursorin siirtämisen merkki, sana, lause, rivi, kappale tai sivu kerrallaan.

Leikkaaminen, kopioiminen ja liittäminen

Useimmissa muokattavissa tekstikentissä voit valita, leikata, kopioida ja liittää tekstiä.

Näin voit kopioida ja liittää tekstiä kahden eri kentän välillä:

1. Varmista, että automaattinen valinta on pois käytöstä:
    1. Paina kytkintä aloittaaksesi skannauksen.
    2. Paina näytön yläreunassa olevaa Valikko-painiketta.
    3. Jos näet valikossa kohdan Ota automaattinen valinta käyttöön, automaattinen valinta ei ole käytössä. Poistu valikosta valitsemalla Sulje.
    4. Jos näet valikossa kohdan Poista automaattinen valinta käytöstä, valitse Poista automaattinen valinta käytöstä.
  2. Valitse tekstikenttä, joka sisältää kopioitavan tekstin. Näkyviin tulee valikko, jossa on käytettävissä olevat toiminnot.
  3. Kopioi teksti tai osa sitä:
    • Kopioi kaikki teksti valitsemalla Kopioi kaikki teksti.
    • Jos haluat kopioida osan tekstistä, valitse ensin Korosta ja sitten korostettava tekstin osa – merkki, sana, rivi, sivu, kappale tai koko teksti. Valitse sama tekstikenttä uudelleen ja valitse Kopioi.
  4. Valitse tekstikenttä, johon haluat liittää kopioidun tekstin. Näkyviin tulee valikko, jossa on käytettävissä olevat toiminnot.
  5. Valitse Liitä.
    • Jos et näe valikossa Liitä-kohtaa, valitse tämä tekstikenttä klikkaamalla Valitse. Näppäimistön pitäisi tulla näkyviin. Valitse tekstikenttä uudelleen. Näkyviin tulee valikko, jossa on käytettävissä olevat toiminnot. Liitä teksti valitsemalla Liitä.